marime text:

Justitia romana, mereu surprinzatoare! Criminal periculos, condamnat dupa ce a fost eliberat!

Culmea deciziilor judecatoresti. Cu aceleasi probe, o instanta l-a achitat pe un cetatean chinez, iar o alta l-a condamnat la 20 de ani de inchisoare, pentru crima. Suspectul este acuzat ca in 1995, ar fi ucis si transat doi oameni, impreuna cu un prieten.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Desi era obligat, sa se prezinte periodic, la politie, din luna mai, anchetatorii nu i-au mai dat de urma.

Dupa ce timp de 12 ani au incercat sa il aduca in Romania, pentru a aparea in fata instantei, acuzat fiind de o crima oribila, anchetatorii se vad nevoiti sa reia acum toate procedurile de cautare si extradare a suspectului,  pentru ca cel mai probababil, a parasit tara.

Cazul lui Zhao Tun Guo intra in clasa proceselor cu rasturnari inexplicabile de situatie. Chinezul a fost in 1995 suspectul principal intr-un caz de dublu asasinat. Victimele, tot cetateni chinezi, au fost transate, ambalate si aruncate la gunoi. Cautat de autoritatile romane, suspectul a fost adus in 2007 in tara, dupa ce a fost descoperit intr-o inchisoare din Cehia.

Procurorii au inceput procesul cu inculpatul in arest numai ca - surpriza - Tun Guo a fost gasit nevinovat de instanta Tribunalului Bucuresti, cu toate ca in dosar se regaseau probe care il plasau la locul crimelor si il implicau direct. Asa ca doi ani si jumatate mai tarziu, chinezul scapa printre degetele prea rasfirate ale justitiei - a fost pus in libertate.

Procurorii au facut recurs, dar nu mai puteau cere arestarea lui. Au obtinut, in schimb, ca suspectul sa se prezinte la politie de trei ori pe saptamana, pana se va termina noul proces. Pentru o luna si jumatate, chinezul a respectat conditiile controlului judiciar, insa din mai, parca a intrat in pamant.

Saptamana aceasta, Curtea de Apel a decis sa il condamne pe Tun Guo la inchisoare pentru 20 de ani, dar el a disparut fara urma.

Anchetatorii sunt acum din nou in situatia din 1995. Au un criminal periculos, fugit probabil din tara, pe care trebuie din nou sa-l caute si sa-l aduca dupa gratii.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu