marime text:

Justitia din Romania nu prinde viteza nici cu noua lege! 250.000 de procese asteapta la rand!

Procese judecate de pe o zi pe alta, cupluri divortate fara marturia soacrei si condamnari pe banda rulanta pentru infractorii sinceri. Asa ar trebui sa arate justitia romana de la 1 ianuarie, cand va intra in vigoare legea privind accelerarea proceselor, pe care seful statului tocmai a promulgat-o.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs."Nu e posibil asa ceva", ne transmit  judecatorii si grefierii, care inainte de toate, au de solutionat peste 250.00 de procese. 

In judecatoriile si tribunalele din Romania, se vorbeste in termeni de ani de zile pentru solutionarea unui proces. Mii de dosare intra zilnic in arhiva: de la simple contraventii rutiere, pana la revendicari de case, furturi, omoruri sau cazuri de crima organizata. 

Sunt prea putini judecatori si prea multe cazuri. In capitala sunt 500 si toti spun ca e imposibil in acest moment sa dai termene de pe o zi pe alta, asa cum e stabilit in noua lege de reforma a justitiei. Mai ales ca depind si de impricinatii din dosar.

La executari silite este si mai rau. Ideea de a solutiona o solicitare de acest fel in numai trei zile ii face pe magistrati sa exclame: Imposibil! - sunt zeci de mii de dosare, iar coada se intinde pe patru luni.

Poate doar cei care divorteaza sa se bucure de noua lege. Si asta pentru ca se pot desparti in sala de judecata, fara martori, dar si la notar sau chiar la ofiterul de stare civila.

De asemenea, cei implicati intr-un proces pot fi citati si prin e-mail sau telefon.

Cat priveste dosarele penale, ele se pot incheia in prima zi. Daca isi recunosc vinovatia inainte de inceperea procesului, infractorii pot primi pedepse mai mici cu o treime sau amenzi reduse cu un sfert.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu