marime text:

Judecatorul Costiniu ar putea fi arestat in concediul de odihna. CSM si-a dat deja avizul

Judecatorii Instantei Supreme ar putea delibera joi daca emit mandat impotriva colegului lor, Florin Costiniu, fost presedinte al sectiei civile. Magistratul este asteptat la pranz sa dea declaratii la Directia Nationala Anticoruptie. Procurorii au facut deja primul pas: au obtinut miercuri seara de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) aviz favorabil pentru arestarea sa preventiva.  
Judecatorul Costiniu ar putea fi arestat in concediul de odihna. CSM si-a dat deja avizul

Costiniu este acuzat ca ar fi intervenit pe langa colegii sai in favoarea omului de afaceri Costel Casuneanu, pentru ca acesta sa castige un proces legat de o licitatie. Este vorba de acelasi dosar in care saptamana trecuta a fost arestat preventiv senatorul Catalin Voicu.

Judecatorul Florin Costiniu pare destul de linistit cu doar cateva ore inainte de a se prezenta la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), unde a fost citat. Spune ca este nevinovat si ca spera ca justitia sa-si faca treaba. Lui Florin Costiniu, judecator la Inalta Curte de Casatie, i-a expirat mandatul de sef al sectiei civile de mai bine de o saptamana, motiv pentru care, de atunci, si-a luat concediu de odihna. Ii este alaturi sotia lui, judecatoarea Viorica Costiniu, care afirma ca acesta nu este un moment greu pentru familia lor: "Sunt momente obisnuite in viata cuiva care are afaceri judiciare"

In acelasi dosar in care apare numele judecatorului Costiniu mai este pus sub invinuire si magistratul Cristian Jipa, acuzat si el de coruptie. Si Costel Casuneanu este chemat astazi la DNA, impreuna cu un alt om de afaceri, Marius Locic.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu