marime text:

Fratii Paunescu au pierdut definitiv hotelul Lido! Acesta se intoarce la urmasul proprietarului de drept

Dupa 60 de ani de la nationalizare, celebrul hotel Lido din Capitala se intoarce la familia fostului proprietar. Urmasii doctorului Constantin Angelescu Monteoru, fost ministru al Invatamantului si primul ambasador al Romaniei la Washington, au asteptat 17 ani si au cheltuit, spun ei, un milion de dolari, cu procesele care au adus retrocedarea.  
Fratii Paunescu au pierdut definitiv hotelul Lido! Acesta se intoarce la urmasul proprietarului de drept

In mare discretie, hotelul Lido a fost predat familiei celui care l-a construit in urma cu o suta de ani.

"Cam peste un milion de dolari, atat am cheltuit. Ganditi-va ca sunt 17 ani de procese, plus avocati, plus taxe de timbru, atata si atatea, plus 112 bilete de avion dus-intors din Munchen, ca eu locuiesc in Munchen", spune George Angelescu Monteoru, proprietarul hotelului Lido.

Hotelul, situat pe bulevardul Magheru, este estimat astazi la 80 de milioane de euro. Familia proprietara recunoaste ca a meritat efortul din justitie.

Valoreaza sa este atat de mare intrucat se afla in centrul Bucurestiului, punctul zero din Romania, punctul zero din Bucuresti. Si, in plus, a fost consolidat de Ceausescu foarte bine, nu are nicio fisura.

De un an si patru luni, la Lido nu s-a mai cazat nimeni. Hotelul a fost in conservare. Acum va intra intr-un program de mici renovari - inclusiv refacerea celebrei piscine cu valuri - iar din toamna va fi redeschis. Printre cei care spera sa fie martorii momentului se numara si Marin Voches, angajat al hotelului de 30 de ani.

Familia Angelescu Monteoru vrea sa dea Lido pe mana unui lant hotelier international. Intre timp, continua procesele de revendicare pentru alte proprietati - inclusiv Casa Monteoru de pe Calea Victoriei, unde functioneaza Uniunea Scriitorilor din Romania.
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu