marime text:

DNA a cerut ridicarea imunitatii lui europarlamentarului Adrian Severin, acuzat de coruptie

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie cer ridicarea imunitatii lui Adrian Severin. Demersul vine dupa ce asupra europarlamentarului roman planeaza de zile bune suspiciunea ca ar fi savarsit fapte de coruptie.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Directia Natională Anticoruptie a trimis in jurul pranzului ministrului justitiei, Catalin Predoiu, solicitarea de ridicare a imunitatii parlamentare in ancheta care il vizeaza pe Adrian Severin. De aici, documentul urmeaza sa fie transmis presedintelui Parlamentului European.

Procurorii anticoruptie spun ca asupra lui Severin exista suspiciunea savarsirii infractiunilor de luare de mita si trafic de influenta. Totul dupa ce reporterii Sunday Times, aflati intr-o investigatie sub acoperire, i-au oferit 12.000 de euro in schimbul sustienrii unor amendamente in Parlamentul European.

Dupa solicitarea va ajunge la Buruxelles, va fi analizata de Comisia juridica a Parlamentului, urmand ca plenul legislativului de la Strasbourg sa se exprime prin vot. Date fiind reactiile vehemente ale colegilor europarlamentari, care i-au cerut demisia, este foarte probabil ca imunitatea sa ii fie ridicata.

Daca acest lucru se va intampla, procurorii vor incepe urmarirea penala impotriva lui Severin.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu