marime text:

Costica Argint are toate sansele sa straluceasca intr-o puscarie din Romania!

Autoritatile italiene au informat luni Ministerul Justitiei ca au dispus extradarea in Romania a cetateanului roman Costica Argint, in vederea executarii pedepsei de 3 ani si sase luni de inchisoare. Preluarea acestuia sub escorta de pe teritoriul Italiei si aducerea lui in tara se va realiza de catre Ministerul Administratiei si Internelor.
Costica Argint are toate sansele sa straluceasca intr-o puscarie din Romania!

Ministerul Justitiei a transmis in 19 martie 2008 cererea de extradare a cetateanului roman Costica Argint, insotita de documentele justificative, Ministerului Justitiei din Italia. Cererea de extradare a fost inaintata dupa efectuarea controlului de regularitate si a fost formulata in baza incheierii din data de 4 martie 2008 a Tribunalului Vrancea-Sectia Penala.  

In 10 decembrie 2009, Ministerul Justitiei roman a efectuat o revenire catre Ministerul Justitiei italian, prin care a solicitat informatii cu privire la stadiul procedurii de extradare. Ulterior, pe 22 decembrie 2009, Biroul National Interpol a informat ca la aceeasi data cetateanul roman Costica Argint a fost arestat provizoriu in vederea extradarii din Republica Italiana.  

Comunicatul oficial a fost primit de Biroul National Interpol, care a sesizat imediat Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti si Tribunalul Vrancea pentru a demara procedurile specifice de extradare. Cazul a fost intens mediatizat datorita statutului de azilant pe care Costica Argint a pretins ca l-ar fi obtinut in Italia, statut care a impiedicat efectuarea demersurilor necesare pentru arestarea si extradarea catre Romania.  

Pe numele lui Costica Argint (53 de ani), originar din Focsani, a fost emis un mandat european de arestare, el fiind arestat de autoritatile italiene de la Tivoli, arata Politia Romana.  

Potrivit unor surse din Politie, in aprilie 1997, Argint a fost cercetat pentru ultraj contra bunelor moravuri, dupa ce ar fi intrat intr-un bar din comuna vranceana Gagesti, ar fi distrus mai multe bunuri si ar fi ranit grav doua persoane. In acelasi an, in timpul procesului, barbatul ar fi fugit din tara in Italia.  

Cinci ani mai tarziu, in 2002, la solicitarea Inspectoratului de Politie Judetean Vrancea, pe numele lui Costica Argint a fost emis mandat de urmarire internationala. Dupa alti cinci ani, in iunie 2007, la solicitarea Tribunalului Vrancea, a fost emis mandat international de arestare, barbatul fiind condamnat la un an si sase luni de inchisoare pentru fapta sa.    

Lider al Asociatiei romilor refugiati politici din Italia, Costica Argint a devenit cunoscut dupa ce a aparut alaturi de fostul ministru de externe, Adrian Cioroianu, si de fostul premier Calin Popescu Tariceanu, in cursul unei vizite a acestora la Roma. Vizita a avut loc dupa ce romanul Romulus Mailat a fost acuzat, in 2007, de uciderea unei italience.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu