marime text:

Clanul Corduneanu ramane dupa gratii! Judecatorii le-au mai dat un set de mandate de arestare

Cei 12 membri ai clanului Corduneanu care sunt inchisi la Penitenciarul Gherla raman in arest, dupa ce judecatorii Curtii de Apel Cluj au respins, miercuri, recursurile facute de ei la o decizie a Tribunalului Maramures prin care li s-au prelungit mandatele de arestare.
Clanul Corduneanu ramane dupa gratii! Judecatorii le-au mai dat un set de mandate de arestare
Curtea de Apel Cluj a judecat, marti, recursurile celor 12 membri ai clanului Cordunenilor impotriva unei decizii a Tribunalului Maramures, care a dispus, in 27 iulie, prelungirea mandatelor de arestare.
 
Membrii clanului Cordunenilor au cerut sa fie judecati in stare de libertate si le-au spus judecatorilor clujeni ca sunt nevinovati si ca au copii. Judecatorii au amanat pronuntarea pentru miercuri.
 
Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Cluj, Claudia Ilies, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, ca instanta a respins recursurile celor 12 persoane, sentinta fiind definitiva. Urmatorul termen in dosar a fost fixat pentru 28 septembrie, la Tribunalul Maramures.
 
Doisprezece membri ai clanului Corduneanu, arestati la inceputul lui 2010 si trimisi in judecata in 5 iulie de procurorii DIICOT alaturi de alte 15 persoane, sunt inchisi la Penitenciarul Gherla. Dosarul in care membrii clanului Corduneanu sunt acuzati de santaj, inselaciune, trafic de persoane si spalare de bani este judecat de instanta Tribunalului Maramures, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, in iunie, mutarea acestui proces de la instanta Tribunalului Iasi.
 
Printre acuzatiile aduse membrilor gruparii se numara santaj, inselaciuni bancare si imobiliare, trafic de persoane si spalare de bani.
 
Potrivit Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organiztaa si Terorism (DIICOT), gruparea a actionat in perioada 2006-2009 atat pe teritoriul Romaniei, cat si in strainatate, membrii acestuia fiind cercetati pentru savarsirea infractiunilor de trafic de persoane, pentru savarsirea de infractiuni de violenta, infractiuni informatice si fraude economice.
 
Victimele traficului de persoane in care erau implicati membrii clanului erau exploatate sexual, obligate sa cerseasca sau sa comita furturi. Infractiunile economice aveau drept scop obtinerea de credite prin folosirea de acte false si persoane interpuse, racolate in acest scop.
 
In 5 iulie, procurorii DIICOT Iasi au trimis in judecata 27 de membri ai clanului Cordunenilor, inclusiv pe liderul gruparii, Bogdan Constantin, acestia fiind acuzati de "comiterea unui numar impresionant de infractiuni grave", respectiv trafic de persoane, santaj sau inselaciuni.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu