marime text:

Coruptie la nivel inalt in MApN! Generali acuzati ca luau mita de la cei care voiau sa devina subofiteri!

Un imens scandal zdruncina Ministerul Apararii. Doi generali si alti patru ofiteri ai Armatei Romane sunt acuzati de implicare intr-un dosar de coruptie.  
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Procurorii sustin ca cei sase ar fi fost parte a unei filiere care ii ajuta pe doritorii unei cariere militare sa intre la scoli de subofiteri, "contra unei anumite sume". Astfel, toata lumea avea de  castigat: mai marii ministerului - bani frumosi, iar baietii - un serviciu caldut, pe viata.   

Generalul-maior Mihai Chirita, seful Directiei Doctrina si Instructie din Ministerul Apararii este unul dintre cei implicati. Procurorii anticoruptie il acuza de instigatre la fals, instigare la uz de fals, insitgare la abuz in serviciu si divulgare de informatii nedestinate publicitatii.

Generalul Chirita ar fi trimis o lista cu persoanele care ar fi trebuit sa fie admise la scoala de subofiteri de la Pitesti. Numai ca ceva nu ar fi mers bine si nu toti au promovat.

Chirita are un curiculum vitae impresionant. A fost comandantul Garnizoanei si al Scolii de Aplicatie „Mihai Viteazul" din Pitesti, iar in 2008 a fost ales in functia de loctiitor al comandantului Fortelor Multinationale din Irak, devenind, practic, al treilea om ca importanta in cadrul acestora.

Recent, a fost comandantul exercitiului Dacica 2010. Atunci vobrea despre profesionalismul armatei.

Un alt ofiter superior acuzat in dosar este generalul de brigadă Ion Marian, loctiitorul sefului Directiei Management Resurse Umane din Ministerul Apararii Nationale.

Alti doi colonei si un maior sunt si ei pe lista celor suspectati in dosarul de trafic de influenta.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu