marime text:

Fosti directori ai Aeroportului Baneasa, trimisi in judecata. Au dat statului o teapa de 7 milioane de euro!

Patru fosti directori ai Aeroportului Baneasa din Bucuresti si alti doi angajati sunt trimisi in judecata. Toti sunt acuzati ca in urma cu 4 ani, cand a fost modernizata pista aeroportului, ar fi semnat acte prin care au umflat factura lucrarilor cu 7 milioane de euro.  
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Procurorii ii acuza de abuz in serviciu pe cei care conduceau Aeroportul Baneasa in 2007, cand au fost modernizate pistele si caile de rulare. Ei sunt invinuiti ca au semnat doua acte aditionale prin care au acceptat schimbarea formulei de calcul a pretului lucrarilor.

Statul a fost astfel pagubit cu aproape 24 de milioane de lei, care la cursul de atunci echivalau cu 7 milioane de euro. Constructorul spune insa ca schimbarea formulei de calcul era necesara.

Procurorii sustin ca formula stabilita prin cele doua acte aditionale nu respecta legile in vigoare. Asa ca i-au trimis in judecata pentru abuz in serviciu pe trei fosti directori ai aeroportului, pe consilierul juridic si pe seful Departamentului de Achizitii Publice. Directorul general de atunci, Stefan Mladin, este si el acuzat, insa numai pentru neglijenta in serviciu. Dosarul a fost trimis la Judecatoria Sectorului 1 din Bucuresti.

Procurorii au pus sechestru pe proprietatile detinute de trei dintre acuzati, pentru ca ceilalti trei nu au cladiri sau terenuri. Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti si Ministerul Transporturilor se vor constitui parte civila in proces, pentru a recupera cei aproape 24 de milioane de lei.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu