marime text:

Avocata condamnata la inchisoare. A cerut 10.000 de euro unui detinut ca sa-l elibereze

Curtea de Apel a decis condamnarea la 3,6 ani de inchisoare a unei avocate doljene si la trei ani a unui agent de la Penitenciarul Craiova, acuzati ca au pretins bani pentru a ajuta o persoana arestata sa fie eliberata.
Avocata condamnata la inchisoare. A cerut 10.000 de euro unui detinut ca sa-l elibereze

Decizia poate fi contestata al inalta Curte de Casatie si Justitie.

Avocata Simona Filip din Baroul Dolj a fost trimisa in judecata, in 22 ianuarie, alaturi de Ion Macesanu de la Penitenciarul Craiova, fiind acuzata ca a primit 10.000 de euro de la o persoana judecata in arest preventiv, careia i-a promis ca va interveni pe langa procurori si judecatori sa o elibereze.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea in judecata a avocatei Simona Niculina Filip, in stare de arest preventiv, pentru trafic de influenta, si a lui Ion Macesanu, agent la Penitenciarul Craiova, pentru complicitate la trafic de influenta.

Anchetatorii au stabilit ca, in 18 decembrie 2009, avocat Simona Niculina Filip a pretins de la un denuntator 10.000 de euro, 3.000 de euro reprezentand onorariul sau si 7.000 de euro pentru a-i remite magistratilor din cadrul Curtii de Apel Craiova si Tribunalului Dolj, pentru a-i determina sa dispuna punerea in libertate sub control judiciar si pronuntarea unei hotarari judecatoresti favorabile denuntatorului intr-un dosar penal in care acesta fusese trimis in judecata, in arest preventiv, pentru de trafic de influenta.

De asemenea, in 5 ianuarie, avocata a mai cerut 2.000 de euro, sustinand ca are influenta asupra procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Craiova pentru a-i determina sa nu atace cu apel sentinta in dosarul denuntatorului.

In 21 decembrie 2009, Simona Niculina FIlip a primit de la denuntator, prin intermediul unui investigator cu identitate reala, autorizat de procurori, 3.000 euro, iar pe 8 ianuarie, in baza intelegerii avute de avocata cu denuntatorul, aceasta a mai primit 7.000 euro, fiind prinsa in flagrant delict.

"In demersul sau, Filip Niculina Simona a fost sprijinita de inculpatul Macesanu Ion, agent in cadrul Penitenciarului Craiova, care, in schimbul sumei de 1.000 de euro, a intermediat relatia dintre denuntator si inculpata, prezentand-o pe aceasta ca fiind un avocat cu influenta printre judecatorii si procurorii din municipiul Craiova, asigurandu-l ca inculpata poate obtine punerea sa in libertate", potrivit procurorilor.

In 9 ianuarie, procurorii anticoruptie au retinut-o pe avocata, iar in aceeasi zi Curtea de Apel Craiova a dispus arestarea preventiva a acesteia pentru 15 zile, masura ce a fost prelungita ulterior de aceeasi instanta.

Procurorii au pus sechestru asigurator pe suma de 3.000 de euro, aflati intr-unul din conturile avocatei.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu