marime text:

Avocat trimis in judecata pentru coruptie. A cerut 60.000 de la doi frati acuzati de tentativa de omor!

Un avocat din Baroul Iasi a fost trimis in judecata pentru coruptie, fiind acuzat ca a pretins bani de la doua persoane carora le-a spus ca poate interveni pe langa judecatori de la instanta suprema pentru obtinerea eliberarii lor.
Avocat trimis in judecata pentru coruptie. A cerut 60.000 de la doi frati acuzati de tentativa de omor!

Christy - Gabriel Mirsanu a fost trimis in judecata de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Iasi, fiind acuzat de trafic de influenta, informeaza, marti, DNA.

Anchetatorii au stabilit ca, in octombrie 2009, Mirsanu a pretins de la un denuntator suma de 60.000 lei promitandu-i, in schimb, ca va interveni pe langa judecatori din cadrul inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru ca acestia sa pronunte o hotarare definitiva prin care denuntatorul si fratele sau sa primeasca o condamnare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei.

Cei doi fusesera condamnati de Tribunalul Iasi si Curtea de Apel Iasi la cinci ani de inchisoare cu executare pentru tentativa la omor si lipsire de libertate in mod ilegal.

Din suma pretinsa, avocatul a primit 45.000 lei in trei transe in perioada octombrie – decembrie 2009.

In 15 februarie 2010, inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala a mentinut condamnarea celor doi la pedepse in regim privativ de libertate.

Dosarul a fost trimis instantei Curtii de Apel Iasi.

Avocatul Mirsanu a mai fost trimis in judecata de procurorii DNA din Iasi si Bacau, in 2008 si 2010, pentru fapte similare referitoare la primirea unor sume de bani promitand ca va interveni pe langa mai multi judecatori in scopul ameliorarii situatiei juridice a unor persoane trimise in judecata pentru infractiuni precum traficul de persoane, contrabanda, evaziunea fiscala si spalarea de bani.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu