marime text:

Vantu, dupa ce a fost arestat pentru 29 de zile: "Rusine!" Vezi stenogramele care il incrimineaza!

Sorin Ovidiu Vantu a fost arestat preventiv joi noapte. Decizia a fost luata de Tribunalul Bucuresti, dupa o zi de foc. Vantu este acuzat ca ar fi favorizat sederea in strainatate a lui Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de inchisoare, pentru fraudarea a peste 300.000 de investitori FNI.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Joi noapte, in jurul orei 1.30, Tribunalul Bucuresti a decis ca Sorin Ovidiu Vantu sa fie arestat pentru 29 de zile. Acesta a replicat taios judecatoarei: "Rusine, doamna! Rusine!"

Imediat dupa sentinta, Vantu a fost condus in arest, nu inainte insa de a mai face o declaratie: "Asistati la una dintre cele mai cumplite perioade din istoria Romaniei dupa '89!"

Sorin Ovidiu Vantu, Octavian Turcan si Alex Stoian au fost arestati preventiv dupa o sedinta de judecata care a durat mai bine de trei ore. In fata instantei, procurorii au venit inarmati cu probe care sa dovedeasca vinovatia acuzatilor. Printre acestea si cateva stenograme ale unor convorbiri telefonice. Intr-una dintre ele, datata 9 octombrie 2009, Vantu si Nicolae Popa ar discuta despre o suma de bani de care fugarul ar fi avut nevoie.
 
Sorin Ovidiu Vantu: - "Bai, batrane, trebuia sa-mi dai niste scoruri. Zi..."
Nicolae Popa: - "Ti-am zis, la el ce trebuie acuma... trebuie 43.000"
Sorin Ovidiu Vantu: - "Am inteles. Ti-ai fixat care e suma lunara, dupa aia, de care ai nevoie?"
Nicolae Popa: - "O... suma anuala, Sorin... m-am gandit ca un 200.000 ar acoperi inclusiv generalul , salariul lui lunar... anual"
Sorin Ovidiu Vantu: - "Te referi la suma anuala, da?"
Nicolae Popa: - "Da, da, da"
Sorin Ovidiu Vantu: - "S-a facut. Deal"

Intr-o alta convorbire telefonica, din 3 noiembrie 2009, Vantu i-ar fi confirmat lui Popa ca i-ar fi trimis o suma de bani.

Nicolae Popa: - "Cand mi-ai trimis banii pe care zici ca mi i-ai trimis?"
Sorin Ovidiu Vantu: - "Nu pe care zic. Pe care ti-i i-am trimis, ba, baiatule. Deci, azi, maine, conform calendarului, trebuie sa-i ai in cont"


O a treia stenograma suprinde o convorbire din decembrie anul trecut intre Vantu si fiica sa, in care acesta s-ar angaja sa-l ajute pe Popa, ajuns in inchisoare.

Sorin Ovidiu Vantu: - "Stai absolut relaxata, cu Viorel nu este nici cea mai mica problema, deci noi nu avem nici cea mai mica problema, imi pare rau ca mi-e prieten"
Ioana: - "Care Viorel?"
Sorin Ovidiu Vantu: - "Popa."
Ioana: - "Nu-i Nicolae?"
Sorin Ovidiu Vantu: - "Dar Viorel ii spunem noi. Deci scumpa lu' Vantu, mi-e prieten si-mi pare rau. O sa ma ocup, o sa incerc, o sa vad ce pot sa fac legal, sa-l scot din inchisoare, de aici, atata tot, imi pare rau de el, dar, in rest, mi-e absolut egal."


Dupa pronuntarea deciziei instantei, avocatii celor trei au declarat imediat recurs.

In acelasi dosar a fost audiat joi seara, in calitate de martor si Liviu Luca, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere Petrom, cea de-a patra persoana cheie in viziunea procurorilor.

Luca a fost luat joi dimineata din Piata Neamt si condus la vila lui din localitatea Paulesti, judetul Prahova. Aici, politistii au gasit arme pentru care nu exista autorizatie. In total, au avut loc descinderi la zece adrese, inclusiv in strada Paris, la resedinta miliardarului Sorin Ovidiu Vantu, dar si in cateva firme. Procurorii au ridicat documente scrise dar si in format electronic, probe care ar putea demonstra legaturile celor patru suspecti cu Nicolae Popa.

Popa a fost arestat in decembrie 2009,  in Indonezia, dupa aproape 9 ani de cautari. In anul 2000, a fugit din Romania in Suedia si de acolo la Jakarta.

Anchetatorii presupun ca Popa si-ar fi cumparat tacerea contra unor sute de mii de dolari anual.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu