marime text:

ANI poate musca iar din demnitarii corupti. Guvernul ii pune dinti noi si ascutiti!

Guvernul a aprobat luni intr-o sedinta speciala un proiect de lege care modifica statutul Agentiei Nationale de Integritate (ANI). Activitatea acesteia a fost blocata saptamana trecuta, dupa o decizie a Curtii Constitutionale. Noua lege repune ANI pe urmele demnitarilor corupti.
ANI poate musca iar din demnitarii corupti. Guvernul ii pune dinti noi si ascutiti!

Prima modificare importanta este ca demnitarii nu vor mai depune o singura declaratie de avere, ci doua: una publica si una confidentiala.

Aceasta din urma va fi asemanatoare cu cea actuala, adica va contine informatii complete despre bunurile demnitarilor si locul unde se afla aceste proprietati.

Tocmai aceste adrese vor lipsi din a doua declaratie, cea publica, adica cea la care va avea acces toata lumea, inclusiv presa.
 
A doua modificare este ca inspectorii ANI nu vor mai putea lua decizii de punere sub sechestru, ci in cazul in care banuiesc ca anumite bunuri au fost obtinute in mod ilegal, vor sesiza fie Parchetul si Agentia Fiscala.

Aceste modificari trebuie sa fie insa aprobate intai in Parlament, unde Guvernul va cere probabil adoptare in regim de urgenta.

Inclusiv presedintele Traian Basescu a cerut luni Guvernului sa urgenteze aprobarea acestei noi legi care reda puterea ANI
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu