marime text:

Adrian Severin a ramas fara imunitate. Euro-parlamentarul va fi judecat pentru coruptie

Europarlamentarul Adrian Severin a ramas fara imunitate si este acum la dispozitia justitiei. Colegii de la Bruxelles au fost de acord ca romanul piarda acest privilegiu, pentru a putea fi anchetat in dosarul "Mita pentru amendamente".  
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs."Astept ancheta cu incredere", a transmis el, dupa ce a aflat rezultatul votului.

Dupa ce luna trecutam eurodeputatii juristi au stabilit ca justitia din romania trebuie lasata sa il ancheteze pe Adrian Severin, joi, propunerea lor a primit fara probleme si votul plenului.

Printr-un comunicat trimis de la biroul sau, Severin a deplans'faptul ca Parlamentul European "a fugit de raspundere" si a "transferat" cercetarea catre autoritatile din tara: "Nu voi accepta niciodata ca interese economico-politico-mediatice meschine sa ma invinga. Voi lupta pana la capat pentru a-mi demonstra nevinovatia."

Decizia de ridicare a imunitatii nu il afecteaza foarte tare pe europarlamentar. Prezenta la lucrari nu ii este ingradita in niciun fel, iar votul sau cantareste in continuare la fel de greu ca si al celorlalti colegi.

In urma cu trei luni, europarlamentarul roman si alti trei colegi de-ai sai au fost filmati de jurnalistii de la Sunday Times, in timp ce acestia le ofereau mita pentru a depune amendamente la o directiva europeana.

In aprilie, procurorii DNA s-au autosesizat si au cerut ridicarea imunitatii lui Severin. Suspiciunile formulate atunci impotriva sa au fost luare de mita si trafic de influenta.

Procurorii vor incepe cercetarea penala imediat ce vor primi instiintarea oficiala privind ridicarea imunitatii.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu