marime text:

600.000 de euro pentru ca detinutii romani sa nu mai castige daune la CEDO

Neregulile din inchisorile romanesti si reclamatiile care ajung cu duiumul la Curtea Europeana a Drepturilor Omului forteaza autoritatile romane sa isi schimbe atitudinea si strategia. Sunt ani grei, in care statul nu-si mai permite sa plateasca despagubiri de mii de euro unor puscariasi care se plang de conditiile de detentie. De aceea, europenii au investit peste o jumatate de milion de euro, ca sa ii instruiasca, pe gardienii si judecatorii nostri.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Nemtii au incercat sa faca pace intre detinutii si gardienii din inchisorile Rahova si Poarta Alba. Asta si pentru ca foarte multi puscariasi au reclamat autoritatile romane la CEDO, nemultumiti de conditiile in care sunt incarcerati.

Radu Marius Alexandru a dat statul roman in judecata si a castigat 6.000 de euro. Magistratii au considerat ca detinutul a fost cazat in conditii improprii si a fost abuzat fizic.

De notorietate este insa cazul grenadierul de la Jean Monnet. Dragos Ciupercescu care a si castigat in instanta 14.000 de euro.

Rigurosi, judecatorii germani care recunosc ca, uneori, curtea de la Strasbourg exagereaza au pus pe hartie tot ce au descoperit in neregula la noi si au intocmit un ghid cu raspunsuri pentru problemele ivite in spatele gratiilor. Un capitol aparte este dedicat refuzului de hrana ca forma de protest.

Ca sa nu mai existe reclamatii, nu sunt lasate la voia intamplarii nici cererile facute de puscariasi. Pe de alta parte, sunt tratate chestiuni legate de perchezitiile in urma carora sunt descoperite obiecte interzise in celula: droguri, arme albe, telefoane sau pastile.

Pentru toate aceste sfaturi, Uniunea Europeana a platit 600.000 de euro.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu