marime text:

23 de ani de inchisoare pentru barbatul care si-a ucis sotia si i-a dat foc in masina familiei!

Barbatul din localitatea constanteana Vadu, care, in luna noiembrie a anului trecut, si-a ucis sotia si i-a dat foc in autoturismul familiei, a fost condamnat la 23 de ani de inchisoare pentru omor calificat si deosebit de grav, decizia nefiind insa definitiva.
23 de ani de inchisoare pentru barbatul care si-a ucis sotia si i-a dat foc in masina familiei!

Magistratii Tribunalului Constanta l-au condamnat, luni, pe Vasile Caniparu, la 23 de ani de inchisoare si cinci ani interzicerea unor drepturi civile, pentru savarsirea infractiunii de omor calificat si deosebit de grav, pedeapsa din care se va scadea perioada retinerii si arestarii preventive, de la 9 noiembrie 2010 la zi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De asemenea, instanta l-a condamnat pe Caniparu la plata a cate 50.000 de lei, drept daune morale, catre cei doi copii ai sai minori, cu varste de patru ani, respectiv, 12 ani.

Decizia magistratilor constanteni nu este definitiva, putand fi atacata cu apel in termen de zece zile de la pronuntare.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii constanteni, in seara de 8 noiembrie 2010, in jurul orei 22.00, cei doi soti s-au luat la cearta din cauza unor neintelegeri provocate de cumpararea unui autoturism nou pentru familie. Sotul, Vasile Caniparu, de 39 de ani, ii reprosa sotiei ca achizitionarea autoturismului le-a afectat situatia financiara si ca nu aveau nevoie de el, iar aceasta, Lavinia Caniparu, de 32 de ani, suparata, l-a anuntat ca vrea sa divorteze si ca va lua cu ea si cei doi copii minori.

In acel moment, barbatul, extrem de infuriat, a luat o unealta metalica, tip cheie de indoit fier-betonul, cu care si-a lovit sotia de mai multe ori in cap si pe corp, provocandu-i multiple fracturi craniene cominutive si de membre. El a tarat-o apoi pe femeie aproximativ 45 - 50 de metri prin curte, pana la garaj, a urcat-o pe bancheta autoturismului familiei, marca Opel Astra I, a dus-o pe un camp aflat intre localitatile Vadu si Corbu si apoi a dat foc autoturismului, astfel incat cadavrul victimei s-a carbonizat in mare masura, la fel ca si masina ce constituise motivul disputei conjugale.

In urma analizelor de laborator efectuate dupa necropsie, s-a stabilit ca sangele victimei nu continea carboxihemoglobina, aspect care arata ca la momentul incendierii femeia era deja decedata.

Crima a fost descoperita de catre pompierii constanteni, care fusesera chemati sa stinga flacarile ce cuprinsesera o masina pe un camp aflat intre localitatile Vadu si Corbu. Dupa ce au lichidat incendiul, ei au gasit in masina trupul carbonizat al Laviniei Caniparu.

La scurt timp, Vasile Caniparu s-a predat politistilor din comuna Corbu si si-a recunoscut fapta. El le-a spus anchetatorilor ca apartine cultului adventist si ca, potrivit religiei sale, este foarte rusinos sa divortezi, iar din aceasta cauza si-a ucis sotia.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu