marime text:

VIDEO SOCANT: Civili executati de soldati pakistanezi

O inregistrare socanta i-a pus pe jar pe militarii din Pakistan. Pe internet circula un film de cinci minute in care un grup de soldati pare sa execute mai multi civili.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Oficialii pakistanezi au declarat ca imaginile sunt false si au deschis o ancheta. Daca filmarea se dovedeste insa reala, incidentul ar putea avea implicatii serioase asupra relatiilor dintre Statele Unite si Pakistan, comenteaza presa occidentala.
Din 2001 incoace, America a cheltuit peste 10 miliarde de dolari pentru a finanta armata pakistaneza si misiunile impotriva insurgentilor. 
 
Imaginile filmate cu un telefon mobil par sa infatiseze mai multi pakistanezi inaintea unei executii. Sase tineri sunt legati la ochi si aliniati in fata plutonului, dupa care militarii deschid focul.
 
Comentariul audio mentioneaza ca unele victime inca mai miscau dupa rafala de gloante, asa ca un soldat se apropie si trage din nou.
 
Un lider al armatei a declarat pentru New York Times ca "niciun soldat pakistanez nu a luat parte vreodata la o astfel de actiune", in timp alti oficiali au explicat ca totul ar face parte dintr-o campanie de propaganda, menita sa manjeasca imaginea armatei.
 
Cu toate acestea, un fost general pakistanez crede ca uniformele, armele si postura soldatilor sugereaza ca nu este vorba de o inscenare, ci de o executie adevarata.
 
Imaginile au aparut in urma cu o saptamana pe mai multe site-uri islamiste, cu titlul "soldati pakistanezi care deschid focul asupra unor musulmani inocenti" in valea Swat.
 
Organizatiile pentru drepturile omului sustin ca fortele de securitate pakistaneze au executat civili, peste 200 la numar, in timpul ofensivelor militare impotriva talibanilor, in nord-vestul tarii. Autoritatile au negat insa permanent aceste acuzatii.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu