marime text:

Vamesii bulgari, spaima soferilor de TIR. Fura la cantar, iar apoi cer spaga!

Suparare mare la frontierele Bulgariei. Nemultumitii sunt soferii bulgari de camioane, care ii acuza pe vamesii lor ca-i incarca ilegal la cantar. Le cer apoi fie sa plateasca taxe suplimentare, fie sa scoata portofelul si sa lase "o atentie" in bani gheata.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Multi soferi bulgari se plang ca, atunci cand revin din vestul Europei, trebuie sa dea piept cu vamesii corupti, care masluiesc cantarele pentru TIR-uri.

De exemplu, in cazul unui transport de mere importate din Italia, camionul a avut aceeasi greutate, in patru vami diferite. Cand sa intre in Bulgaria, masina a "castigat" subit 1.000 de kilograme.

Stanislav Peshev, patronul unei companii de transport, povesteste: "Totul functioneaza pe principiul 'politistul bun/politistul rau'. Unul te ameninta cu amenda, apoi vine altul care, chipurile, vrea sa rezolve problema ridicata de primul".

Evident, daca soferii se arata intelegatori. Adica scot bani in plus din buzunar. Jurnalistii bulgari au vrut sa vada cum stau lucrurile si au filmat totul cu o camera ascunsa. Desi avea doar aer deasupra, cantarul afisa linistit cateva sute de kilograme.

Pentru oficiali, explicatii se gasesc insa, intotdeauna.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu