marime text:

UPDATE: Discipola criminalului in serie Charles Manson ramane dupa gratii

A 19-a cerere de eliberare conditionata inaintata de Leslie Van Houten, una din discipolele lui Charles Manson, criminalul in serie care si-a facut o secta si a socat statul California cu omorurile oribile savarsite, a fost respinsa, iar femeia a ratat inca o data sansa de a vedea lumina zilei.
UPDATE: Discipola criminalului in serie Charles Manson ramane dupa gratii
Leslie Van Houten, care acum are 60 de ani, a fost reprezentata de un avocat nou, cu o alta abordare a cazului, dar chiar daca audierea de marti a decurs bine, cererea nu a fost acceptata.
 
Van Houten ramane incarcerata in Inchisoarea pentru femei din Frontera, unde este inchisa si o alta discipola a lui Charles Manson, Patricia Krenwinkle. Susan Atkins, a treia femeie condamnata pentru crimele savarsite de membrii cultului Manson, a murit in inchisoare in cursul anului 2009.
 
Anterior, Van Houten a mai comparut in fata comisiei pentru eliberari conditionate in urma cu trei ani.
 
Leslie Van Houten avea 19 ani cand s-a alaturat membrilor cultului Manson si a participat la uciderea sotilor Leno si Rosemary La Bianca, in 1969. Cu o noapte inainte, membrii cultului Manson au ucis-o pe actrita Sharon Tate, fosta sotie a regizorului Roman Polanski si pe patru prieteni ai acesteia. Van Houten nu a participat la comiterea acestor crime.
 
Avocatii pe care i-a avut femeia de-a lungul timpului au incercat sa arate instantelor ca rolul ei in comiterea asasinatului sotilor La Bianca a fost unul minor, avand in vedere varsta frageda pe care o avea. Totusi, notorietatea asasinatelor Tate – La Bianca a cantarit foarte mult in luarea unei decizii in cazul Van Houten. Cazul de care este legat numele femeii este unul mult discutat chiar si dupa 41 de ani.
 
In 1970, Charles Manson, Leslie Van Houten si celelalte doua discipole ale cultului au primit pedeapsa capitala, care a fost comutata apoi in inchisoare pe viata, cu posibilitatea eliberarii conditionate.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu