marime text:

Unul dintre membrii fondatori ai Al-Qaida a fost ucis impreuna cu sotia si o parte dintre copii!

Moartea egipteanului  Mustafa Abu al-Yazid in Afganistan a fost anuntata chiar de Al-Qaida, care nu precizeaza circumstantele mortii sale, dar face cunoscut faptul ca si sotia sa, trei dintre fiice, o nepoata dimpreuna cu alti copii si barbati au fost ucisi odata cu el. 
Unul dintre membrii fondatori ai Al-Qaida a fost ucis impreuna cu sotia si o parte dintre copii!
Yazid figura pe lista persoanelor, gruparilor si organizatiilor caritabile ale caror averi au fost inghetate de Trezoreria americana  dupa atentatele din 11 septembrie 2001. Era cunoscut si sub numele de Sheikh Said, era trezorierul lui Osama ben Laden si unul dintre membrii fondatori ai retelei al-Qaida.  
 
Conform FBI, el este cel care a transferat fonduri prin Dubai pentru trei dintre teroristii care au deturnat si pilotat avioanelede linie ce au intrat in turnurile gemene din New York si in cladirea Pentagonului din Washington.
 
Din 2007, el gestiona afacerile lui ben Laden din Sudan, unde fondatorul al-Qaida traia in exil, inainte de a fi expulzat in 1996. Yazid, suspectat si ca era membru al Jihadului egiptean, s-a nascut in 1955, in Delta Nilului, si era considerat numarul trei in ierarhia retelei  al-Qaida, un element cheie intre Osama ben Laden si adjunctul sau, egipteanul Ayman Al-Zawahiri.
 
In ceea ce priveste locul mortii sale, sunt vehiculate doua locatii, Afganistan si zonele tribal din Pakistan.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu