marime text:

Un roman a furat sute de mii de euro din conturile francezilor!

Opt persoane au fost puse sub acuzare de catre autoritatile judiciare din Franta, dupa ce politistii au gasit la perchezitionarea casei unui roman, rezident in Marsilia, 50.000 de euro, acesta fiind suspectat a fi liderul retelei, relateaza Le Figaro.
Un roman a furat sute de mii de euro din conturile francezilor!
Cele opt persoane sunt inculpate pentru presupusa lor implicare intr-o retea vasta de contrafacere de carduri, au declarat oficiali, citati de jurnalul francez, care au precizat ca prejudiciul in acest caz este estimat la cateva sute de mii de euro.
 
Cinci persoane au fost inchise la penitenciarul Baumettes din Marsilia, iar alti trei au fost eliberati sub supraveghere judiciara.
 
Magistratii au retinut infractiunile de fabricare, posesie si vanzare de echipamente nelegale, fabricare ilegala si utilizare de carduri bancare, asociere in vederea comiterii de infractiuni, noteaza ziarul La Provence, care il indica drept lider al gruparii pe un roman, in varsta de 46 de ani, care are resedinta in Marsilia.
 
Mai mult de 50.000 de euro in numerar au fost gasiti la perchizitionarea casei romanului.
 
Gruparea a plasat camere video pe bancomate de pe Riviera franceza, in unele statiuni de ski, dar si pe bulevarde pariziene.
 
Sistemul utilizat de ei era de a capta date si coduri ale cardurilor, iar informatiile obtinute erau transpuse pe banda magnetica de pe carduri blank. Ei vindeau aceste carduri la "specialisti" in acest tip de trafic, iar cardurile au fost utilizate in strainatate, in principal, in Spania si Italia.
 
In 2009, frauda prin carduri a vizat 342 de milioane de euro, o cifra in crestere cu aproape sapte la suta fata de anul precedent.
 
In acelasi an, volumul tranzactiilor bancare se ridica la 430 de miliarde de euro.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu