marime text:

Un pilot a murit dupa ce s-a prabusit cu un avion romanesc!

Un barbat a murit dupa ce avionul romanesc YAK-52 pe care-l pilota cu ocazia unui show aviatic in Statele Unite s-a prabusit, din primele informatii reiesind ca pilotul a facut o manevra gresita, relateaza Sun Sentinel.
Un pilot a murit dupa ce s-a prabusit cu un avion romanesc!
Potrivit autoritatii aeronautice civile din Florida, avionul romanesc zbura in formatie alaturi de alte trei aparate, iar la un moment dat s-a prabusit. Purtatorul de cuvant al autoritatii locale, Carl Laundrie, a declarat ca avionul participa la mitingul aviatic "Wings Over Flagler", organizat in acest weekend la aeroportul din Flagler, in sudul Floridei.
 
Accidentul s-a petrecut sambata dupa-amiaza, in jurul orei 4.30, cu jumatate de ora inainte de inchiderea mitingului aviatic.
 
Potrivit Sun Sentinel, Laundrie a declarat ca pilotul aparatului YAK-52 nu a reusit o manevra, astfel ca avionul a cazut in apropierea unor copaci care delimiteaza zona aeroportului, la aproximativ jumatate de mila distanta de locul in care se aflau spectatorii.
 
Pilotul, al carui nume nu a fost dat publicitatii pana sambata seara, pentru ca rudele sa fie anuntate de autoritati, a fost declarat mort pe loc. El se afla singur in avionul romanesc pe care-l pilota.
 
Potrivit lui Laundrie, la momentul la care s-a petrecut accidentul, la show-ul aviatic mai asistau maximum o mie de spectatori, restul fiind deja plecati intrucat spectacolul urma sa se termine.
 
Nimeni altcineva nu a fost ranit.
 
Autoritatea aeronautica din Florida investigheaza deja cauzele accidentului.
 
Avionul, construit de Aerostar SA, este inregistrat in Cookeville, Tenn.
 
Sursa: Mediafax

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu