marime text:

Traieste legat de un perete - cazul scandalos al unui tanar bolnav psihic! VIDEO

Dezbaterile legate de situatia unui adolescent cu deficiente psihice tinut legat intr-o unitate medicala de profil din Olanda au acaparat mediul public olandez, expertii sustinand ca exista cel putin 40 de cazuri de acest gen in intreaga tara.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.



Dezbaterea a inceput dupa ce imagini ale copilului tinut legat in clinica psihiatrica au fost difuzate la o televiziune olandeza, relateaza BBC.
 
Imaginile au fost filmate dupa ce un angajat al institutiei, transformat in avertizor, a dat un pont despre situatia baiatului de 18 ani, cunoscut drept Brandon. In imagini, baiatul apare prins de un ham legat cu o curea groasa, din piele, de o prindere metalica fixata pe un perete.
 
El a fost tinut astfel in fiecare zi in ultimii trei ani, potrivit BBC.
 
Mama sa a declarat ca baiatul traieste "ca un animal inchis".
 
Brandon, care sufera de dificultati severe de invatare, a fost preluat de institutiile de psihiatrie de la varsta de cinci ani. Intr-o prima faza, baiatului i se permitea sa mearga acasa in weekend-uri, insa echipa medicala a devenit din ce in ce mai ingrijorata de starile sale pe masura ce a crescut, astfel ca, din 2007, cu permisiunea unui judecator, a fost tinut zilnic legat.
 
Expertii olandezi in probleme de sanatate mentala afirma ca acest caz nu este unul izolat, sustinand ca ar putea exista inca cel putin alte 40 de cazuri de pacienti care sunt tinuti in conditii similare.
 
Numerosi politicieni olandezi s-au declarat socati de imaginile cu Brandon difuzate de televiziuni, o dezbatere parlamentara avand loc "de urgenta".
 
Adjunctul ministrului sanatatii din Olanda, care a vizitat clinica la care Brandon este tinut, a descris imaginile ca fiind dureroase. Aceasta a aparat practica de a tine pacientii in aceste conditii, afirmand ca, in anumite cazuri, oamenii trebuie protejati de ei insisi, insa a promis o revizuire urgenta a acestora, pentru a vedea daca aceasta metoda ar putea fi inlocuita.
 
Sursa: Mediafax

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu