marime text:

Torturati si ucisi de traficantii de droguri - alte 12 cadavre descoperite de politia mexicana

Politistii mexicani au descoperit, sambata, in celebra statiune Cancun, cadavrele a 12 persoane - noua barbati si trei femei - ucisie, cel mai probabil, de membrii gruparilor de traficanti de droguri. Corpurile aveau urme de tortura.
Torturati si ucisi de traficantii de droguri - alte 12 cadavre descoperite de politia mexicana
Trupurile au fost descoperite in mai multe morminte aflate la cativa kilometri distanta de Cancun, destinatie turistica atrasa din ce in ce mai mult in razboiul drogurilor din Mexic. Reprezentantii Politiei mexicane nu exclud posibilitatea ca si alte cadavre sa fie gasite in aceeasi zona in perioada urmatoare.
 
"Au murit sufocati. Au fast gasiti cu mainile si picioarele legate si prezentand urme de tortura. Cel putin trei dintre ei au pe piept taieturi in forma literei Z, facute, cel mai probabil, dupa ce au murit" a declarat Francisco Alor, oficial al statului Quintana Roo.
 
Litera "Z" este simbolul cartelului de droguri mexican Zetas, fosta brigada armata a puternicului cartel de droguri din Golful Mexic.
 
Presedintele Felipe Calderon a lansat, in 2006, o ampla ofensiva impotriva cartelurilor drogurilor. De atunci, mai mult de 25.000 de oameni au fost ucisi in acest razboi din Mexic, multi torturati, decapitati sau spanzurati de poduri.
 
Pana acum, luna iunie a anului 2010 are sanse sa devina cea mai sangeroasa de pana acum de la inceputul contraofensivei.
 
La inceputul acestei luni, politistii au gasit sase cadavre intr-o pestera din apropiere de Cancun, toti avand aceeasi taietura pe piept, in forma literei "Z".
 
In mai, primarul din Cancun a fost arestat pentru spalare de bani si droguri, devenind unul dintre cei mai inalti oficiali care cad victime in contraofensiva statului mexican impotriva traficului de droguri.
 
Cancun, un oras cu peste jumatate de milion de locuitori, atrage anual milioane de turisti americani si europeni, principalele atuuri ale exoticei destinatii fiind plajele Caraibelor si apropierea fata de ruinele maya din peninsula Yucatan.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu