marime text:

Somalezi executati pentru ca au urmarit Cupa Mondiala!

Doi microbisti somalezi au fost ucisi de militia islamica pentru ca au urmarit la televizor meciuri de la Cupa Mondiala de fotbal din Africa de Sud. Cei doi au fost executati duminica, intr-o localitate de langa capitala somaleza Mogadishu, cand membrii militiei Hizbul Islam au descins intr-o casa in care mai multe persoane vizionau meciul dintre Nigeria si Argentina.
Somalezi executati pentru ca au urmarit Cupa Mondiala!
Alte zece persoane au fost arestate de catre Hizbul Islam, grupare ce a impus o versiune foarte stricta a islamului in aria pe care o controleaza – sudul si centrul Somaliei.
 
In noaptea urmatoare, alte 30 de persoane, inclusiv un adolescent de 15 ani, au fost arestate pentru ca se uitau, in locuintele lor din orasul Afgoye, la meciul dintre Germania si Australia.

Un purtator de cuvant al militiei islamice, Sheikh Mohamed Abdi Aros, a spus ca restul Somaliei ar trebui sa respecte interdictia impusa pentru vizionarea meciurilor din Cupa Mondiala, prima gazduita de Africa. “Ii somam pe toti tinerii din Somalia sa nu indrazneasca sa se uite la Cupa Mondiala. Este o mare pierdere de bani si timp si nu au niciun beneficiu daca ii privesc pe niste nebuni care sar dupa o minge”, a spus Sheikh Mohamed Abdi Aros.

In zona controlata de militia islamica, interdictia impusa pentru Cupa Mondiala a fost difuzata permanent la posturile de radio. Din acest motiv, iubitorii de fotbal s-au deplasat in alte zone ale tari, controlate de guvern si au urmarit meciurile in cinematografe publice.

Ahmed Santos, care a locuit in zona controlata de islamisti, s-a mutat in alta zona a tarii tocmai pentru a avea posibilitatea sa urmareasca Cupa Mondiala. “Acum sunt liber sa ma uit la meciuri. Imi pare rau pentru prietenii mei care au ramas acolo si care isi risca viata daca se uita la meciurile din cupa”.

Un barbat care locuieste in sudul tarii a spus ca si-a asumat riscul cel mai mare si a urmarit acasa, impreuna cu familia, meciul dintre Algeria si Slovenia. “Am avut tot timpul un ochi la televizor si celalalt lipit de usa, iar sonorul a fost redus la minim”, a spus acesta.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu