marime text:

Soldatii mexicani au ucis un american si au inscenat un schimb de focuri!

Guvernul mexican a recunoscut, dupa mai multe luni, ca soldati ai trupelor sale au ucis din greseala, in august, un cetatean american nevinovat, care insa s-ar fi sustras controlului militarilor mexicani si ar fi fugit.
Soldatii mexicani au ucis un american si au inscenat un schimb de focuri!
Rezultatul anchetei a venit dupa o intensa campanie dusa de mama victimei, care a fortat guvernul mexican sa recunoasca faptul ca fiul ei a fost impuscat de soldati mexicani in apropiere de Acapulco, care i-au pus apoi tânarului o pusca in mâna, pentru a pacali anchetatorii.
 
Donna Proctor, mama tânarului, a petrecut saptamâni in sir punând presiune pe oficialii americani pentru a clarifica dosarul, ea primind ulterior o confirmare, prin Ambasada SUA din Mexic, ca trei soldati au fost pusi sub acuzare pentru uciderea fiului ei in vârsta de 32 de ani, Joseph, in 22 august.
 
Alti doi soldati mexicani sunt acuzati ca i-au pus victimei in mâna o pusca AR-15 si ca au dat marturii false.
 
Potrivit documentelor facute publice de Departamentul de Aparare al SUA, Joseph Proctor se afla la volanul masinii sale, ducându-se de la locuinta prietenei lui spre un magazin, când a vazut un punct de control unde se aflau soldati mexicani.
 
Acestia au spus ca trupele au incercat sa-l opreasca pe Proctor si sa-i verifice masina, insa acesta ar fi fugit, astfel ca au deschis focul si au pornit in urmarirea camionetei sale. Americanul a fost ranit, dar a continuat sa conduca pâna când si-a pierdut cunostinta si a accidentat masina, la trei kilometri de la punctul de control.
 
Proctor a fost gasit mort in masina, iar când soldatii au vazut ca acesta nu era inarmat, comandantul de batalion i-a spus unui ofiter sa puna arma de foc in mâinile victimei. Ulterior, in mass-media a aparut informatia conform careia Proctor a atacat un convoi militar mexican.
 
Atât Departamentul de Aparare al SUA, cât si cel al Mexicului, refuza sa comenteze asupra cazului pâna la pronuntarea unei sentinte.
 
Sursa: Mediafax

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu