marime text:

Si ei cu ai lor - 12 romi isi facusera casa intr-un oficiu postal dezafectat din Copenhaga

Doisprezece romi, care locuiau in sediul unui oficiu postal dezafectat, au fost arestati marti dimineata, in aceeasi zi in care primarul din Copenhaga a cerut politiei sa actioneze mai hotarat fata de prezenta unor grupuri de romi in capitala daneza.
Si ei cu ai lor - 12 romi isi facusera casa intr-un oficiu postal dezafectat din Copenhaga
Apelul primarului a fost publicat marti in cotidianul Politiken, insa politia a afirmat ca nu acesta a determinat arestarea celor 12 romi.
 
"Am arestat 12 (romi) si i-am acuzat de patrundere ilegala intr-o cladire dezafectata", a declarat Bach Hammer, reprezentant al politiei, adaugand ca acestia fusesera urmariti inainte de a fi retinuti.
 
In prezent, in capitala daneza se afla intre 200 si 400 de romi, potrivit presedintelui Grupului pentru persoane fara adapost din cadrul Consiliului orasului Copenhaga. Unii dintre ei isi asigura existenta prin furt din buzunare si spargeri, insa restul nu comit infractiuni, traind de pe urma colectarii de sticle goale.
 
Potrivit publicatiei, nu este clar ce se va intampla cu cei 12 romi arestati marti, care, in calitate de cetateni europeni, nu pot fi deportati decat daca nu au suficienti bani pentru a-si asigura traiul sau daca au fost arestati pentru furt sau alte infractiuni similare.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu