marime text:

Seful FMI, infectat cu HIV, in urma violului de care este acuzat?

Dominique Strauss Kahn este monitorizat non stop, de teama ca si-ar putea lua viata. Anuntul a fost facut de autoritatile americane, acuzate mai mult sau mai putin voalat ca se poarta prea dur cu directorul FMI. In paralel, tot mai multe tari ii sugereaza sa-si dea demisia.
Seful FMI, infectat cu HIV, in urma violului de care este acuzat?

Insa asta e nimic, pe langa bomba de presa aruncata de New York Post. Potrivit publicatiei, Strauss Kahn ar putea fi infectat cu HIV, pentru ca menajera pe care se presupune ca a violat-o sta intr-o locuinta sociala, inchiriata doar adultilor bolnavi de SIDA.

Evident, data fiind confidentialitatea datelor medicale, este imposibil deocamdata de aflat daca menajera de origine africana chiar este infectata cu HIV.

Pentru moment, detinutul 09132366L, cum e desemnat Dominique Strauss Kahn in sistemul penitenciar american, a petrecut a doua noapte intr-o celula de patru pe trei metri, la inchisoarea Rikers Island. Potrivit autoritatilor americane, el sta singur, mananca aceeasi hrana ca si ceilalti 11.000 de detinuti si la fel ca ei, poarta combinezon si pantofi fara sireturi.

In schimb, presupusa victima a directorului FMI, Nafisatou Diallo, o musulmana originara din Guineea, a fost plasata la o adresa secreta, in timp ce avocatii lui Strauss Kahn incearca sa afle amanunte esentiale despre viata ei.

La randul sau, fosta sotie a directorului FMI, Brigitte Guillemette, sustine ca "faptele relatate de politie nu sunt compatibile cu barbatul pe care-l cunosc si cu care am trait timp de peste zece ani."

In replica, avocatul presupusei victime al lui Strauss Kahn sustine tanara sa clienta nu are nicio agenda ascunsa.

Avocatii lui Strauss Kahn sustin ca menajera a fost de acord sa aiba relatii intime cu ilustrul personaj, dupa care s-ar fi razgandit. 

Intre timp, insa, tot mai multe voci cer demisia lui Strauss-Kahn de la conducerea FMI. "Nu mai e in pozitia sa conduca Fondul Monetar", a spus, fara echivoc, secretarul trezoreriei americane Timothy Geithner. Urmatorul sef FMI ar putea reprezenta China, India sau Brazilia.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu