marime text:

Se opreste masacrul rebelilor - Libia renunta la operatiunile militare!

Libia a anuntat vineri ca pune capat tuturor operatiunilor militare, in urma rezolutiei votate de Consiliul de Securitate al ONU joi seara, a anuntat ministrul libian al Afacerilor Externe, Moussa Koussa, in cadrul unei conferinte de presa, relateaza AFP.
Se opreste masacrul rebelilor - Libia renunta la operatiunile militare!
Libia "a decis sa respecte imediat un armistitiu si sa puna capat tuturor operatiunilor militare", a declarat Koussa in cadrul unei conferinte de presa.
 
El a afirmat ca tara sa, in calitate de membru cu drepturi depline al ONU, este "constransa sa accepte rezolutia Consiliului de Securitate".
 
Koussa a adaugat ca Tripoli incurajeaza "deschiderea unor canale de dialog cu toate partile", fara a oferi detalii.
El a "regretat profund" rezolutia ONU care, potrivit lui, "va accentua suferinta poporului libian".
 
Consiliul de Securitate al ONU a votat joi seara, dupa trei zile de negocieri, o rezolutie care autorizeaza folosirea fortei impotriva trupelor colonelului Muammar Kadhafi, deschizand calea unor raiduri aeriene in Libia.
 
Rezolutia autorizeaza adoptarea "tuturor masurilor necesare" pentru a proteja civilii si pentru a impune armatei libiene sa inceteze focul, inclusiv raiduri aeriene. Textul precizeaza insa ca nu se pune problema unei ocupatii millitare.
 
De asemenea, rezolutia prevede o zona de interdictie aeriana pentru a impiedica aviatia colonelului Muammar Kadhafi sa bombardeze opozantii.
 
Sursa: Mediafax

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu