marime text:

S-au saturat sa ne faca “tigani”. Hackerii romani se razbuna pe cotidianul britanic The Telegraph!

Doua sectiuni ale site-ului cotidianului britanic Telegraph au fost tinta unui atac informatic lansat de un grup care se prezinta drept "Romanian National Security" si care protesteaza fata de remarci referitoare la "tigani" si o editie a emisiunii Top Gear.
S-au saturat sa ne faca “tigani”. Hackerii romani se razbuna pe cotidianul britanic The Telegraph!
Sectiunile "Short Breaks" si "Wine And Dine" ale site-ului au fost sparte joi, iar spre seara, niciuna dintre cele doua sectiuni nu mai afisa logo-ul si mesajul hackerilor, dar nici nu mai putea fi accesata.
 
Mesajul postat pe sectiunea "Short Breaks" critica emisiunea Top Gear, despre care afirma ca ar crea o imagine incorecta a romanilor: "Ne-am saturat sa vedem cum niste «gunoaie» ca voi incearca sa isi bata joc de tara noastra. Sa ne creati o imagine cu totul alta fata de cea reala, si numindu-ne «romanian gypsies», difuzand emisiuni de tot c*****l gen TopGear. Daca ati avut tupeul sa enervati o tara intreaga, aflati ca nu ne vom opri aici! Romania".
 
Mesajul contine si textul "Guess what, gypsies aren't Romanians, morons" ("Ce sa vezi, tiganii nu sunt romani, idiotilor!").
 
Sunbelt Software, care a identificat initial problema, a afirmat ca a alertat Telegraph, dar metoda prin care hackerii au patruns in site nu este cunoscuta. Chris Boyd, de la Sunbelt Software, a afirmat ca grupul de hackeri nu pare a fi cunoscut nici macar in randul celorlalti hackeri romani, sugerand ca atacul ar putea fi opera unei persoane nemultumite de cotidianul britanic.
 
In martie 2009, sistemele informatice de la Telegraph au fost atacate, permitand publicarea adreselor de email ale unor utilizatori inregistrati. Atacul pare sa fi fost tot opera unui hacker roman, ceea ce ar putea sugera ca site-ul a devenit o tinta.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu