marime text:

Rusii au recunoscut: patru militari au golit contul unui oficial polonez mort la Smolensk

Desi rupeau cu gura ca nu au legatura cu cardurile furate de la oficialii polonezi morti in accidentul aviatic de la Smolensk, autoritatile din Ministerul Rus al Apararii au promis ca vor returna sumele furate de patru militari din conturile bancare ale uneia din victime.
Rusii au recunoscut: patru militari au golit contul unui oficial polonez mort la Smolensk
Anchetatorii Parchetului rus au anuntat marti ca au fost initiate proceduri judiciare impotriva a patru militari rusi acuzati ca au folosit cardurile bancare ale uneia din victimele accidentului de la Smolensk. Dupa toata agitatia creata in jurul acestui subiect delicat, cei patru militari au recunoscut ca au furat banii.

La 10 aprilie, ei au facut parte din cordonul de securitate creat dupa prabusirea avionului presedintelui polonez Lech Kaczynski, in apropierea aeroportului din Smolensk si au avut ocazia sa-si insuseasca cardurile.

Ministerul rus de Interne a negat initial toata povestea, spunand ca este "calomniatoare si cinica", cand Polonia a anuntat ca politisti rusi fusesera arestati pentru furt.
 
Comitetul de ancheta a precizat ca cei patru militari au folosit mai multe carduri bancare, deturnand in total 1.600 de euro. Suspectii nu au fost arestati, ci sunt "sub supravegherea comandamentului bazei militare" apartinand aeroportului din Smolensk.
 
Comitetul de ancheta nu a precizat cui apartineau cardurile folosite. Varsovia a precizat ca proprietarul era Andrzej Przewoznik, fostul sef al Comitetului Memoriei Nationale. Ministerul rus al Apararii a promis sa ramburseze sumele furate de cei patru militari, dintre care trei aveau deja antecedente penale.
 
"Dupa ce tribunalul va stabili vinovatia si responsabilitatea militarilor, Ministerul Apararii va prezenta scuze si va fi pregatit sa compenseze sumele furate", a declarat Aleksei Kuznetov, purtatorul de cuvant al institutiei.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu