marime text:

Romanca despagubita cu 64.000 de euro, pentru doi ani petrecuti intr-o inhisoare din Danemarca

O romanca acuzata de trafic de droguri, care a stat pe nedrept aproximativ doi ani in detentie in Danemarca, va primi despagubiri in valoare de peste 64.400 de euro din partea Biroului Procurorului Coroanei.
Romanca despagubita cu 64.000 de euro, pentru doi ani petrecuti intr-o inhisoare din Danemarca
Biroul Procurorului ii va plati romancei, a carei identitate nu este precizata, suma de 480.000 de coroane daneze (peste 64.400 de euro), ca despagubire pentru cele 23 de luni petrecute la inchisoare.
 
Femeia, in varsta de 23 de ani, a fost arestata, in ianuarie 2008, pe Aeroportul din Copenhaga si acuzata de introducerea ilegala in tara a zece kilograme de heroina. Ea a fost gasita vinovata de un tribunal din capitala daneza. Insa, verdictul a fost casat, dupa ce s-a aflat ca judecatorul cazului a detinut anterior functia de lucrator vamal pe aeroport, acesta aflandu-se intr-o situatie de conflict de interese.
 
Un barbat, cetatean turc, a fost condamnat pentru infractiunea pentru care a fost condamnata romanca. Ea a fost eliberata din inchisoare in martie.
 
Procurorul Coroanei a acceptat sa plateasca drept compensatie suma propusa de Parchetul Public, dupa ce romanca ceruse, initial, despagubiri in valoare de 1,3 milioane de coroane daneze (peste 174.400 de euro).

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu