marime text:

Romanca condamnata la inchisoare in SUA, pentru conspiratie in vederea acordarii de azil politic

O romanca, Luciana Harmath, fosta interpreta la o firma de avocatura din Sacramento, a fost condamnata marti, intr-un tribunal federal, la patru luni de inchisoare, intr-un dosar de frauda privind mai multe cereri de azil politic.
Romanca condamnata la inchisoare in SUA, pentru conspiratie in vederea acordarii de azil politic
Judecatorul Frank C. Damrell a condamnat-o de asemenea la plata unei amenzi de 4.000 de dolari si la alte patru luni de arest la domiciliu, dupa eliberarea sa din inchisoare.
 
Magistratul i-a spus lui Harmath ca pedeapsa nu este "severa avand in vedere ce a facut", dar a admis ca este vorba despre o tanara mama care va fi probabil expulzata.
 
In urma cu un an, Harmath, trei avocati si un alt interpret roman au fost gasiti vinovati de conspiratie in vederea acordarii de azil politic in Statele Unite pentru clientii lor, prin folosirea unor documente continand declaratii false, in cadrul audierilor inaintea ofiterilor de la serviciile de imigratie.
 
Pedepsele celorlalti patru acuzati urmeaza sa fie pronuntate la 24 septembrie.
 
In noiembrie 2009, aproximativ 700 de imigranti, inclusiv romani, riscau sa fie expulzati din Statele Unite ale Americii, dupa ce firma americana de avocatura Sekhon & Sekhon i-a ajutat sa obtina azil politic pe baza unor declaratii false privind persecutia in tarile de origine.
 
In iunie, la incheierea unui proces de trei luni desfasurat in Sacramento, au fost gasiti vinovati de complicitate la frauda trei avocati ai firmei si doi interpreti - romanii Iosif Caza si Luciana Harmath. Inculpatii riscau fiecare o pedeapsa de pana la zece ani de inchisoare.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu