marime text:

Un razboi sta sa inceapa, la doar 1.700 de kilometri de Bucuresti!

De parca nu era destul ce se intampla in Japonia, in Libia, la doar 1.700 de kilometri departare de Bucuresti, un razboi ingrozitor sta sa inceapa. Avioanele britanice si franceze sunt gata sa lanseze atacuri impotriva lui Gaddafi.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Dupa zile de negocieri, Consiliul de Securitate al ONU a votat joi seara o rezolutie, autorizand folosirea fortei impotriva trupelor libiene.

Mare bucurie in redutele rebelilor de la Benghazi si Tobruk, dupa ce s-a aflat rezultatul votului din Consiliul de Securitate. Mii de oameni au iesit pe strazi, cu steaguri in maini si de fericire ca natiunile puternice i-ar putea scapa de Gaddafi au tras cu armele minute-n sir. Opozantii cer de aproape doua saptamani interventia comunitatii internationale.

Rezolutia votata de Consiliul de securitate al ONU sustine toate masurile pentru protectia civililor, mai putin ocupatia militara a Libiei.

Demn de remarcat, Rusia si China, de obicei extrem de reticente in privinta interventiilor straine, s-au abtinut de la vot, dar nu si-au folosit dreptul de veto, cum au procedat in alte cazuri. Alte trei state influente - Germania, India si Brazilia, au adoptat aceeasi pozitie.

Raidurile aeriene ar urma sa fie purtate de avioane britanice si franceze sub umbrela NATO.

Francezii sunt cei mai hotrati si au anuntat ca bombardamaentele ar putea incepe in cateva ore. Deja si-au aratat disponibilitatea si Canada, Norvegia sau Danemarca, in timp ce Polonia intentionează să acorde un sprijin logistic umanitar.

Pe de alta parte, ministrul nostru de externe, Teodor Baconschi, a declarat ca Romania se va coordona cu statele membre ale Uniunii Europene si NATO, este "pe receptie" si va lua o decizia politica interna daca este cazul sa participe si sub ce forma.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu