marime text:

Rapit, sau atras de visul american? Disparitie misterioasa a unui savant iranian

Rapit, sau atras irezistibil de visul american? Doua filmulete adancesc misterul in jurul unui savant din Iran, disparut anul trecut, in timp ce se afla in pelerinaj la locurile sfinte din Arabia Saudita.  
Rapit, sau atras de visul american? Disparitie misterioasa a unui savant iranian

Primul a fost prezentat de guvernul de la Teheran, ca dovada ca expertul in domeniul nuclear a fost rapit si e tinut in America impotriva vointei. Imediat, insa, a aparut un alt filmulet in care acelasi savant sustine ca e bine merci in America.

"Sunt Shahram Amiri, expert si cercetator la Universitatea industriala Malek si ma aflu acum in orasul Tucson din Arizona. Am fost rapit din orasul sfant Medina, pe 3 iunie 2009, printr-o operatiune comuna a CIA si serviciilor secrete din Arabia Saudita" - este continutul primei inregistrari.

Cel despre care crainicul televiziunii iraniene sustine ca ar fi Shahram Amiri afirma ca a fost tranchilizat si s-a trezit intr-un avion care l-a dus in America. Acolo ar fi fost torturat si supus la presiuni psihice.

Dupa cateva ore, insa, pe Internet a aparut o alta inregistrare video. Vorbitorul pretinde si el ca ar fi Shahram Amiri - un personaj important in dezvoltarea programului nuclear iranian. Insa de data aceasta spune ca e fericit in America si nimeni nu-l tine acolo cu forta.

Ambele filmulete ridica semne de intrebare. Primul este de slaba calitate si exista posibilitatea sa fi fost manipulat. In al doilea, protagonistul parca citeste un text care i s-a pus in fata.

Oricum, aceste marturii contradictorii despre soarta lui Amiri, au aparut tocmai cand Consiliul de securitate al ONU dezbate o a patra runda de sanctiuni impotriva Iranului, tara acuzata de puterile occidentale ca incearca sa obtina bomba nucleara.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu