Nu in intreg orasul Napoli ar fi folosit lemnul de stejar al sicrielor la coacerea pizzei de catre micii intreprinzatori, ci doar in sudul acestuia, scrie cotidianul italian Il Giornale, citat marti pe larg de presa din toata lumea.
Reteta traditionala de pizza spune ca aceasta trebuie coapta intr-un cuptor de piatra, la foc de stejar, iar politistii italieni declara ca au motive intemeiate sa creada ca sursa de lemn cu care-si hranesc cuptoarele micii proprietari de pizzerii sunt cimitirele orasului.
Lemnul sicrielor de stejar este acum cel vanat de profanatorii de morminte, insa din cimitirele din Napoli numai anul trecut au fost furate 5.000 de vase de flori.
“O banda a creat piata pentru lemnul sicrielor de stejar, pe care-l vand micilor proprietari de pizzerii fara inima, ce economisesc in felul acesta din banii pe care-I cheltuiesc pe lemnul traditional de stejar folosit la coacerea pizzei”, mai scrie scrie cotidianul italian Il Giornale.
Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro