marime text:

Pregatire incredibila - afla cum s-au antrenat eroii care l-au ucis pe Osama

Pregatirea interventiei care a schimbat lumea a fost gandita pana la cel mai mic detaliu, mai ceva ca intr-un film din seria Ocean's Eleven.
Pregatire incredibila - afla cum s-au antrenat eroii care l-au ucis pe Osama

Echipa Navy Seal care l-a capturat si ucis pe cel mai cautat om al secolului a fost atat de concentrata pe pregatirea si acuratetea interventiei incat au recreat intreaga proprietate unde locuia tinta. Membrii SEAL au avut antrenamente pana in aprilie.

Dincolo de elicopterele Black Hawk, imaginile hiperspectrale si alte facilitati oferite de tehnica, operatiunea a fost una reusita in principal datorita valorii umane. Antrenati perfect si cu un scop clar, luptatorii SEAL au oferit o demonstratie extraordinara de tehnica in momente critice.

In august anul trecut, oficialii americani au primit un pont despre locul in care se ascundea Bin Laden. In urmatoarele luni, CIA a studiat terenul pentru a afla daca intr-adevar Osama este rezidentul acelei vile.

In martie, presedintele Obama a autorizat un plan de a bombarda casa, dar se pare ca s-a razgandit dupa ce a luat in calcul posibilitatea unor victime colaterale. Faptul ca nu ar exista o dovada ca Osama este mort e un alt motiv pentru care bombardamentul a fost anulat.

Unele surse spun ca echipa SEAL 6 s-a antrenat la o baza din Afganistan, folosind o replica exacta a vilei lui Osama. Aceeasi echipa reusise in urma cu doi ani sa elimine o grupare de pirati somalezi.

Potrivit BBC insa, antrenamentele s-au facut la doua replici ale vilei, realizate in cadrul unor baze militare pe ambele coaste ale SUA, iar membrii gruparii nu au aflat identitatea victimei pana vineri.

Initial, interventia ar fi trebuit sa aiba loc sambata, dar vremea proasta de la Abbottabad a facut mai dificila misiunea elicopterelor.

40 de minute a durat operatiunea, incluzand lichidarea lui Osama, dezmembrarea calculatoarelor si iesirea cu tot cu cadavru.

Cum CIA nu risca niciodata sa isi trimita trupele fara acoperire, mai mult ca sigur au existat si alte masuri de interventia aviatica pregatite. Cum ar fi aratat planul B nu vom afla probabil niciodata.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Galerie foto
Scrie un comentariu