marime text:

Politistii din Vietnam nu mai au voie sa fumeze, sa poarte ochelari de soare negri si sa stea la taclale!

Politistii vietnamezi nu mai au voie sa poarte ochelari de soare negri, sa fumeze, sa "stea la taclale" si sa afiseze o postura relaxata, potrivit unei directive emise de regimul comunist din Vietnam, transmite AFP.
Politistii din Vietnam nu mai au voie sa fumeze, sa poarte ochelari de soare negri si sa stea la taclale!

Directiva care vizeaza politistii ce-si desfasoara activitatea in locuri publice ar fi fost publicata in 24 mai, de catre ministrul Securitatii Publice din Vietnam si a intrat imediat in vigoare, a declarat pentru AFP un oficial din cadrul ministerului.

Textul directivei interzice politistilor inclusiv sa stea cu mainile in buzunare si nu permite politistilor rutieri sa se adaposteasca de soare la umbra copacilor.

Agentii de politie nu mai au voie, de asemenea, sa citeasca, sa consume alcool, sa vorbeasca la telefon in interes personal sau sa manance la restaurantele deschise in aer liber, pe trotuare.

De altfel, politistii rutieri din Vietnam au o reputatie dezastruoasa, fiind cunoscuti drept viciosi, corupti si "deasupra legii".

Anul trecut, organizatia Human Rights Watch a cerut autoritatilor vietnameze sa ancheteze cazuri de brutalitate din partea unor politisti, in urma a 19 incidente care au dus la moartea a 15 persoane.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu