marime text:

Piratii somalezi au dat lovitura! Cea mai "grasa" rascumparare pentru eliberarea unei nave: 9 milioane $!

Piratii somalezi au anuntat ca au primit o rascumparare de noua milioane de dolari pentru eliberarea cargoului Golden Blessing, sub pavilion singaporez, si a celor 19 marinari chinezi aflati la bordul acestuia, capturati in iunie in largul Somaliei.
Piratii somalezi au dat lovitura! Cea mai grasa rascumparare pentru eliberarea unei nave: 9 milioane $!

"Nava a fost eliberata sambata dimineata, dupa ce (piratii) au primit noua milioane de dolari", a declarat unul dintre liderii grupurilor de pirati din portul Hobyo. "Banii au fost lansati din elicopter, iar grupul de pirati i-a impartit", a adaugat el, precizand ca banii au fost predati in jurul orei locale 7.00 (6.00, ora Romaniei).

Ministerul chinez al Transporturilor anuntase in cursul diminetii eliberarea navei, fara a oferi alte detalii.

Suma de noua milioane de dolari a fost confirmata si de alte surse somaleze de la Hobyo, principala baza a piratilor care actioneaza in zona.

Rascumpararea este cea mai importanta oferita pana in prezent piratilor somalezi, depasind sumele platite pentru eliberarea superpetrolierelor Sirius Star (ianuarie 2009 - intre 3 si 8 milioane de dolari) sau Maran Centaurus (ianuarie 2010, intre 5,5 si 9 milioane de dolari).

"De doua saptamani (piratii) cereau circa 15 milioane de dolari, dar ni s-a spus ca au acceptat in cele din urma noua milioane de dolari pentru eliberarea navei", a declarat Mohamed Haji Ali, unul dintre membrii consililui batranilor din Hobyo.

"Cei 19 marinari chinezi si nava Golden Blessing au fost salvati la 1.03, ora Beijingului", a precizat Ministerul chinez al Transporturilor. "Cei 19 marinari chinezi sunt teferi si nevatamati. In prezent, Golden Blessing se indreapta catre zone sigure, cu escorta navala chineza", adauga comunicatul.

Armatorul navei, Golden Pacific International Holdings, a refuzat sa comenteze informatiile.

Petrolierul MV Golden Blessing, care plecase din Arabia Saudita, se indrepta catre India in momentul capturarii.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu