marime text:

Peste 50 de cadavre, descoperite in noua gropi comune, in Mexic!

Cel putin 51 de cadavre au fost descoperite in noua gropi comune ilegale in apropiere de orasul industrial Monterrey, aflat in nordul Mexicului, au anuntat, sambata, surse judiciare mexicane, citate de AFP.
Peste 50 de cadavre, descoperite in noua gropi comune, in Mexic!

"Pana in prezent au fost descoperite 51 de cadavre", a declarat directorul Biroului oficial pentru investigatii, Adrian de la Garza.

Parchetul din statul Nuevo Leon anuntase initial ca gropile comune contin 38 de trupuri neinsufletite.

Cele 51 de cadavre, descoperite in municipalitatea Juarez, au fost exhumate incepand de vineri. Doua dintre acestea apartin unor femei, a precizat de la Garza, adaugand ca majoritatea cadavrelor au fost probabil ingropate cu circa 15 zile in urma si pot fi identificate.

Autoritatile au declansat o ancheta pentru a afla din ce grupare faceau parte victimele, majoritatea fiind tatuate si prezentand urme de tortura.

Regiunea Monterrey, unde isi au sediul marile companii industriale mexicane, este, de mai multe luni, teatrul unor confruntari violente intre cartelul Golfului si banda Zeta, fosta aliata din care fac parte fosti militari care s-au alaturat gruparilor crimei organizate.

Violentele legate de "razboiul cartelurilor" s-au soldat cu 7.000 de victime de la inceputul anului, conform Ministerului mexican de Interne, care afirma ca anul trecut confruntarile dintre bande si fortele de ordine s-au soldat cu 9.000 de morti.

De la venirea la putere in 2006 a presedintelui Felipe Calderon, care a mobilizat 50.000 de militari suplimentari pentru a lupta impotriva traficantilor de droguri, confruntarile s-au soldat cu aproape 25.000 de victime.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu