marime text:

Pericol nuclear in Japonia! O noua explozie s-a produs la centrala de la Fukushima

Japonia este prinsa in cursa contracronometru a evitarii unui accident nuclear catastrofal, dupa o noua explozie produsa duminica noapte la turnul de racire al reactorului al treilea de la centrala de la Fukushima.  
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Mai mult, autoritatile nipone au anuntat luni dimineata ca si sistemul de racire al reactorului al doilea si-a pierdut complet functiile. Ca masura de precautie, populatia de pe o raza de zeci de kilometri a fost sfatuita sa tina ferestrele inchise si sa nu iasa din case.

In jurul orei 4.00, ora Romaniei, o explozie a zguduit turnul de racire al reactorului al treilea de la Fukushima. Un nor de fum alb s-a ridicat deasupra unitatii. Specialistii spun ca a fost vorba despre o deflagratie similara celei produse sambata, la reactorul numarul 1.

Deflagratia a ranit 11 persoane, iar cei 600 de localnici aflati inca in zona au primit ordin expres de evacuare.
 
Pentru a evita o explozie si la reactorul al doilea, al carui sistem de racire a cedat luni dimineata, specialistii intentioneaza sa deschida valvele pentru a elibera vaporii si a atenua presiunea din interior.

De trei zile, autoritatile fac eforturi disperate sa raceasca reactoarele.

Exista un al doilea sistem de rezerva, alimentat de generatoare. Pe acesta s-au bazat in ultimele trei zile sistemele de racire, dar nici el nu mai face fata si miezul reactoarelor risca sa se topeasca.

Printre putinele vesti bune este aceea ca la reactorul de la Onagawa situatia este acum sub control si nivelul radiatiilor e normal.

Dintre cei 190 de oameni expusi radiatiilor zilelor trecute, 22 au iesit pozitivi la testele care au verificat gradul de contaminare. Cei afectati au fost trimisi in centre specializate pentru tratament. 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu