marime text:

Pentru el, justitia a fost cu adevarat oarba. A stat 30 DE ANI in inchisoare, desi era nevinovat!

Si-a petrecut mai bine de jumatate de viata in inchisoare si ar mai fi stat inca 45 de ani in spatele gratiilor, daca testele ADN nu i-ar fi demonstrat nevinovatia. Cornelius Dupree, un american acum in varsta de 51 de ani, poate rasufla in sfarsit usurat.
Pentru el, justitia a fost cu adevarat oarba. A stat 30 DE ANI in inchisoare, desi era nevinovat!

El a fost arestat in 1979, fiind acuzat ca a violat si jefuit o femeie, in Dallas, statul Texas. Anul urmator, a fost condamnat la 75 de ani de inchisoare si eliberat in iulie 2010, dupa ce testele preliminare l-au exclus ca posibil agresor. Confirmarea a venit abia acum, iar cosmarul barbatului a luat sfarsit.

Interesant este ca pedeapsa de 75 de ani de inchisoare este doar pentru infractiunea de talharie in forma agravata, Cornelius Dupree nefiind judecat niciodata pentru viol. Principala proba care i-a adus condamnarea a fost faptul ca victima l-a indicat la o identificare din grup.

Barbatul a stat incarcerat, fara sa fie vinovat, mai mult decat oricare dintre cei 41 de detinuti din Texas, eliberati datorita testelor genetice, incepute in 2001. Numarul mare al condamnarilor eronate este cu atat mai alarmant cu cat in respectivul stat, pedeapsa cu moartea este inca in vigoare.

Un alt american din Dallas care a cazut victima unei erori judiciare este James Wooodard, care a stat 27 de ani dupa gratii, fara sa fie vinovat de crima pentru care a fost condamnat.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu