marime text:

Peisaj sinistru in Japonia: sute de cadavre aruncate pe plaje si cartiere rase de pe fata pamantului

Un bilant al dezastrului care a lovit in urma cu doua zile Japonia este greu, daca nu imposibil de facut. Pe masura ce echipele de interventie ajung la localitatile lovite de tsunami, gasesc un peisaj sinistru: sute de cadavre aruncate pe plaje, cartiere intregi sterse de pe fata pamantului si din loc in loc, incendii imposibil de stapanit.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Autoritatile prezinta deocamdata cifre doar la nivel local, dar un lucru este cert: mortii se numara cu miile si disparutii - cu zecile de mii.

In Sendai, oras care a fost zguduit de cutremur si apoi maturat de tsunami-ul devastator, distrugerile lasate in urma de furia naturii sunt colosale. Case, masini, avioane si barci - toate au fost purtate ca niste jucarii de valurile inalte de 10 metri.

Cei care au supravietuit nu vor uita prea curand clipele de groaza prin care au trecut.

In cateva momente, torentele de apa au acoperit cladiri intregi. Dintr-un oras a ramas in picioare doar spitalul, in rest totul a fost sters de pe fata pamantului. Harta inregistrata dupa trecerea tsunami-ului ofera un peisaj dezolant - nimic n-a ramas in picioare.

Astfel de secvente s-au repetat in zeci de sate si orase.

Potopul a fost inlocuit de zeci de incendii, care continua sa arda intens.

Dupa retragerea apelor au aparut trenurile inghitite de tsunami. Vagoane rasturnate si aruncate departe de sine, probabil sicrie metalice pentru zeci de calatori surprinsi de puhoaie.

Peste 200 de cadavre au fost descoperite si pe plaja orasului Higashimatsushima, din prefectura Miyagi.

Aproape 1.200 de oameni sunt inca dati disparuti si in prefectura Fukushima.

Guvernul a mobilizat 100.000 de soldati si membri ai echipajelor de salvare, insa cele mai multe zone afectate sunt complet izolate, iar la sinistrati se poate ajunge doar pe calea aerului.

Situatia este cu atat mai critica cu cat 1 milion de persoane nu au apa potabila, iar riscul unei catastrofe umanitare este foarte ridicat. In Tokio, dar si in multe alte orase, rafturile magazinelor sunt goale, dupa ce oamenii s-au ingramadit sa-si faca provizii. Peste 4 milioane de locuinte sunt si acum fara curent electric.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu