marime text:

Osama bin Laden executat - VEZI filmul unei operatiuni ce bate o productie de la Hollywood

Teroristul numarul 1 al lumii este mort. Anuntul facut de presedintele american Barack Obama a produs o unda de soc pe mapamond si a pus serviciile de informatii in alerta maxima, pentru ca CIA-ul da ca sigura pregatirea unor atentate razbunatoare.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Eliminarea lui Osama Bin Laden, dupa o vanatoare planetara de aproape 10 ani, a avut loc in Pakistan, intr-un complex rezidential de lux. Iar filmul operatiunii ultrasecrete a armatei americane bate de departe, orice productie de la Hollywood.

Operatiunea s-a declansat chiar la ordinul presedintelui american. 4 elicoptere de lupta - doua Black Hawk si 2 Apache - avand la bord doua echipe SEALS, cea mai bine antrenata unitate antitero americana, au decolat de la o baza militara din nordul Pakistanului avand ca destinatie Abbottabad.

Acolo, intr-o vila pazita din cartierul rezidential, se afla cel mai cautat om al planetei. Surse guvernamentale americane spun ca oamenii celui mai cautat terorist din lume au tras cu aruncatoare de grenade spre elicoptere. Ajunse la sol, trupele si-au pornit asaltul.

Trupele de asalt au intrat in locuinta unde a urmat un schimb de focuri, dupa care au gasit tinta. Osama bin Laden ar fi opus rezistenta, sustin surse americane, asa ca a fost impuscat in cap.

Intreaga cladire a fost incendiata, iar echipele SEALS au parasit locul cu trupul teroristului.

Pentru ca aceasta operatiune sa reuseasca a fost nevoie de doi ani de asteptare si trimiterea unor spioni in Pakistan.

Totul a pornit de la o informatie obtinuta de la un detinut din Guantanamo Bay. Acesta a indicat un curier de incredere al lui bin Laden, afirma New York Times. Dupa ce a fost localizat, serviciile de informatii americane l-au urmarit permanent pentru a afla unde se afla liderul gruparii teroriste.

Timp de 8 luni, au strans si analizat informatii. Asta inseamna ca au monitorizat din satelit, permanent, toate miscarile din zona si au trimis agenti sub acoperire pentru a valida informatia ca Osama bin Laden este intr-adevar acolo. Si anume Pakistan , Abbottabad, o zona rezidentiala de 1 milion de dolari.

Complexul nu dispunea de conexiuni telefonice sau de Internet, iar locatarii erau atat de preocupati de securitate, incat ardeau deseurile, in loc sa le scoata in strada pentru a fi colectate.

Oficialii din Statele Unite au explicat ca bin Laden locuia acolo cu cea mai tanara dintre sotiile sale, fratele lui si alti membrii ai familiei.

In august anul trecut, Bin Laden era localizat. In septembrie americanii erau aproape siguri ca e acolo. Mai aveau insa nevoie de o confirmare si anume 5 fotografii care sa ii dovedeasca presedintelui american ca liderul al-Qaida este intr-adevar in locul cu pricina. A fost momentul care a marcat inceputul operatiunii la care suntem cu totii martori astazi.


 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Articole pe acelasi subiect
Scrie un comentariu