marime text:

Nu i s-a aprobat cerea de eliberare pentru ca a facut firimituri in celula

Cererea de eliberare conditionata a spionului Igor Sutyagin - cercetator in controlul armelor, care a lucrat pentru Marea Britanie si SUA - introdusa dupa executarea a zece din cei 15 ani de inchisoare, a fost refuzata pe motiv ca detinutul nu a fost disciplinat si a facut firmituri de paine pe noptiera din celula.
Nu i s-a aprobat cerea de eliberare pentru ca a facut firimituri in celula
Igor Sutyagin a mai fost mustrat in perioada detentiei pentru ca a fost surprins vorbind la telefon cu sotia si pentru ca s-a plimbat pe langa zidul inchisorii fara insotitor.
 
O instanta din nordul Rusiei a decis luna trecuta ca incalcarea regulilor inchisorii sunt o dovada a faptului ca "el nu si-a indreptat comportamentul", astfel ca trebuie tinut in continuare dupa gratii.
 
Sutyagin a ispasit pana in prezent cea mai lunga perioada de incarcerare pentru infractiuni de spionaj dupa prabusirea Uniunii Sovietice, fiind declarat detinut politic de catre Amnesty International.
 
Igor Sutyagin, in varsta de 45 de ani, a fost arestat in anul 1999 si acuzat de transmiterea de secrete despre submarinele rusesti si despre sistemele de avertizare si antiracheta ale acestora catre o companie britanica.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu