marime text:

Noua politica a guvernului francez privitoare la romi, motiv de discordie printre nomazi

Lasand deoparte orice solidaritate etnica, nomazii stabiliti de multa vreme in Franta se dezic de tiganii navaliti de curand de prin Romania sau Bulgaria.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.In ultimele doua saptamini, 40 de tabere ilegale de romi au fost desfiintate si aproximativ 700 de persoane, expulzate.

E limpede, autoritatilor franceze le-au casunat pe toti romi si nu fac discriminare intre tiganii venetici si nomazii naturalizati de zeci de ani in Franta.

Nomazii au blocat duminica timp de cinci ore, cu jeepurile ori rulotele proprietate personala, podul Aquitaine de langa Bordeaux. Abia evacuati din sudul tarii, ei au fost impiedicati sa-si construiasca o noua tabara.

De altfel, chiar politicieni de dreapta au inceput sa vocifereze impotriva politicii lui Nicolas Sarkozy fata de romi, calificata drept "socanta ori josnica". Masurile aplicate nediferentiat, la gramada, sunt puse la zid de contestatari. Ba chiar si presa din Hexagon incepe sa trateze nuantat controversata chestiune. Publicatia Midi Libre cita luni un tigan roman spunand cu naduf "ca mai bine moare decat sa se intoarca in Romania".
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu