marime text:

NATO va ataca Libia, fara ca vreun soldat sa puna piciorul in tara. Vezi planul de lupta!

Cu rezolutia ONU in buzunar, fortele NATO au verde sa atace oricand Libia. Pentru ca, de fapt, despre asta este vorba. In prima linie sunt Franta si Marea Britanie. Initial, colonelul Gaddafi le-a promis iadul invadatorilor, fara sa se gandeasca prea mult la consecinte.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Pe Moammar Gaddafi il paste acelasi ghinion ca in 1986, insa inmultit cu o mie. Exact in urma cu 25 de ani, Ronald Reagan l-a bombardat pe Gaddafi, cel caruia ii spunea "caine turbat".

Acum ONU autorizeaza NATO sa faca ce isi doreste in Libia, cu o conditie. Ca militarii sa nu puna piciorul pe pamant libian. Nici nu este nevoie. Un avion Awacs de supraveghere si bruiere electronica zboara 24 de ore din 24 in zona.

Expertii sunt de parere ca avioanele de lupta ale englezilor vor bombarda Libia, plecand de la bazele din Malta si Cipru. Londra trimite deja si nave de razboi in Mediterana.

Distantele sunt mici: 350, respectiv 1.800 de kilometri. Francezii, cei care si-au dorit cel mai tare acest razboi, vor decola de pe teritoriul propriu, dar au si ei un portavion disponibil in Mediterana.

Americanii, in schimb, au zeci de avioane de vanatoare in bazele din Italia. Plus un portavion la sud de Marea Rosie. 

Tintele se afla, in majoritatea lor, in nordul Libiei, unde Gaddafi isi nimiceste opozantii. Asta inseamna ca NATO va rade artileria, tancurile si centrele de control libiene, aflate intre Tripoli, in vest, si Benghazi, aflat la est, unde este fieful rebelilor.

Baze aeriene sunt si in sudul Libiei, insa orice aeronava care se va ridica va fi doborita de forta multi-nationala.

Gaddafi nu are cu ce sa faca fata unui asemenea atac, cum nu a facut fata nici Saddam Hussein. Ba mai mult, are si o armata mica si prost pregatita. Insa, daca tot a promis iadul pe pamant, ar putea ataca, daca apuca, nave civile aflate in Marea Mediterana sau va incendia puturile petroliere. Sunt singurele tinte la indemana, cata vreme Europa a interzis deja avioanelor sa mai intre in spatiul aerian libian.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu