marime text:

Misterul ploilor cu pasari moarte - aproape 100 de pasari au cazut din cer si in Suedia!

Intre 50 si 100 de pasari au murit in mod misterios in noaptea de marti spre miercuri, fiind gasite pe o sosea de la intrarea intr-un orasel din sud-vestul Suediei, dupa ce alte cateva mii de pasari au murit in sudul Statelor Unite.
Misterul ploilor cu pasari moarte - aproape 100 de pasari au cazut din cer si in Suedia!
Unele pasari - o varietate de corbi - erau vii, dar "majoritatea murisera", a explicat pentru AFP Christer Olofsson din cadrul serviciilor de salvare din Falköping, un orasel situat la circa 100 de kilometri de Göteborg.
 
"Veterinarul districtului a venit in jurul orei 08.30 (09.30 ora Romaniei) si a luat cinci pasari pentru analize", rezultatele urmand sa fie anuntate in 24 sau 48 de ore, a explicat el.
 
Fotografiile martorilor publicate de presa suedeza prezinta pasari raspandite pe strada pe cateva zeci de metri, care par sa fi cazut din cer.
 
Incidentul inexplicabil din Falköping are loc dupa alte doua "ploi" cu pasari moarte in Statele Unite, prima in Arkansas, la sfarsitul saptamanii trecute, iar cea de-a doua in Louisiana, marti.
 
Potrivit autoritatilor din Arkansas, primele probe nu arata niciun un semn de boala, pasarile murind din cauza fricii.
 
Focurile de artificii din noaptea de 31 decembrie sau salvele de tun folosite pentru indepartarea daunatorilor ar fi putut provoca plecarea masiva a acestor pasari cu vedere nocturna slaba, care ar fi murit apoi lovindu-se de case si de copaci.
 
Potrivit marturiilor stranse de echipele de interventie si citate de presa suedeza, marti seara au avut loc focuri de artificii la Falköping.
 
Sursa: Mediafax

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu