marime text:

Misiune aproape sinucigasa pentru angajatii de la Fukushima!

O tensiune densa, de poti sa o tai cu cutitul, pluteste deasupra centralei de la Fukushima, unde se fac eforturi supraomenesti pentru racirea reactoarelor 3 si 4.
Misiune aproape sinucigasa pentru angajatii de la Fukushima!

Situatia critica e departe de a fi depasita, chiar daca in ultimele ore expertii niponi au detectat o scadere a nivelului de radiatii din zona centralei.

Toata noaptea, s-au facut eforturi sustinute de a conecta centrala la o sursa externa de electricitate. Oficialii niponi sustin ca incearca astfel sa reporneasca generatoarele electrice, pentru ca acestea, la randul lor, sa reporneasca sistemul de racire. Ar incepe astfel un proces lung si lent de incetinire a vitezei cu care se incalzesc aceste reactoare.

In ultimele ore, Statele Unite au furnizat Japoniei cinci pompe de inalta presiune si 100 de costume de protectie impotriva emisiilor radioactive. Acestea sunt destinate angajatilor centralei, care de o saptamana, duc o lupta socotita de multi sinucigasa. Ar face orice sa evite cel mai rau scenariu posibil.

Vineri dimineata, exact cand s-a implinit o saptamana de la seismul cu magnitudinea 9, japonezii au tinut un minut de reculegere in amintirea victimelor.

Combinate, cutremurul si valul tsunami inalt de 10 metri au provocat distrugeri de o amploare coplesitoare.   

In tot acest timp, in Tokyo ia amploare un alt fenomen. Mii de straini, care vor sa paraseasca Japonia de teama radiatiilor, petrec ore la randuri chiar mai mari decat cele la alimente.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu