marime text:

Marturie din puscarie: Bogdan Ionescu, hackerul care a clonat site-ul postei italiene

Are o minte sclipitoare, studiaza la Politehnica din Milano si totusi isi petrece cei mai frumosi ani din viata in puscarie. Reporterii de la "Happy Hour" i-au facut o vizita lui Bogdan Ionescu, olimpicul roman care a facut greseala sa cloneze site-ul postei italiene.
Marturie din puscarie: Bogdan Ionescu, hackerul care a clonat site-ul postei italiene

Un tanar timid si vizibil stanjenit de camerele de luat vederi. Asa este Bogdan Ionescu, care la 22 de ani, vorbeste foarte putin si se simte in largul lui numai in fata calculatorului.

Pana sa auda cum se inchide usa grea de fier in urma lui, era liber ca pasarea cerului. Studia la doua facultati si nu avea niciun fel de grija. Acum, pasii ii sunt masurati. Este detinut de drept comun la un penitenciar din Milano.

 "Am avut o propunere pentru a face o clona a site-ului postei italiene. Imi era foarte usor sa o fac, iar dupa ce am facut-o, am obtinut 5.000 de euro. Eu stiam pentru ce poate fi folosit site-ul, dar nu am fost eu cel care l-a folosit! Cred ca ar fi trebuit sa fiu declarat nevinovat, pentru ca eu am oferit doar un serviciu acestei retele", povesteste Bogdan cum si-a inchis singur viitorul.

"Eu am intervenit pe langa alti clienti ai mei ca sa fie protejat, sa fie lasat in pace, mai ales ca acesti subiecti  au inteles cu cine au de a face. In inchisoare il chemau 'Stie-tot', 'Inteligentul', il foloseau putin ca mascota, il protejau putin", dezvaluie Pierpaolo Livio, avocatul romanului.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariucrackeru (2012-01-31 23:02:39)
gogo mai bine nu mai vorbeai mai intai demonstreazane si tu ca sti sa faci cel putin un crack si dupa aceea mai vorbim dupa cum scri comentariile astea sigur esti politist numai un politist poate scrie asa ceva ,,,,,,,adik acum sa fim serios de ce sa ne ofticam ca alti au cunostinte mult mai multe decat noi ;)
raspunde »
liviu (2010-11-10 22:12:42)
era constient ca e o infractiune :(
raspunde »
Ion (2010-10-26 20:38:55)
Stii tu ce e aia ratiune?
raspunde »
gogo (2010-10-25 21:02:34)
Faceti ceva ptr.binele umanitatii si atunci v-om cere clementa.Dar atat timp cat aveti un comportament distructiv specific salbaticilor nu avem ce regreta ptr.voi.Cred ca un animal ar fi de iertat ca nu are ratiune
raspunde »
Hanzoâ„¢ (2010-06-09 22:03:26)
este un baiat foarte bun , nu merita sa stea sub grati pentru faptele alcuiva nu a facut nimica rau pentru a clona o pagina web nu inseamna ca e si hacker rau ... bafta Bogdane numai bine
raspunde »